Konferansen vil dekke en stor del av det som rører seg i dag innenfor elektroteknikk. Sentrale emner vil være havvind, solenergi, elbillading, fra IT til TN, forskrifter og standarder. Det sosiale vil også bli tillagt stor vekt med flere pauser, lunsj og middag for de som ønsker på kvelden, kan vi lese.

Programmet er under utarbeidelse og vil ikke være 100 % ferdig før nærmere konferansestart. Dette er hovedretningene som vil bli tatt opp:  

* Vår elektriske fremtid

* Fornybar energi

* Enovas støtteordninger

* Easee – hva skjedde?

* Revisjon av FEL og FSE

* Myndighetenes krav til elbillading

* Nytt om standarder

* Overgang fra IT til TN

Avhendighetsloven

Av de konkrete innslagene, kan vi nevne at Jørn Erik Andersen/Bernth Torsvik Konsulenttjenester Elektro AS/Software Control AS skal snakke om endringene i avhendingsloven med veiledening, som har satt strenge bestemmelser for selgers forpliktelser til å dokumentere tilstand. Imidlertid er kravene til dokumentasjon av elanlegg mangelfulle. Når den nedre grensen for reklamasjon er satt til 10.000 kroner har antallet tvistesaker gått rett i været. Standardiseringskomiteen NEK 128 har tatt tak i denne problemstillingen og laget en standard med en sjekkliste for hva som bør dokumenteres ved elanlegget når boligen skal selges.

Det installeres et enormt antall billadere i Norge hvert eneste år. Billadere som krever stor kapasitet og er koblet opp mot hjemmets dyreste utstyr. Bilen. Hvordan sikrer DSB at elsikkerhetene ivaretas for elbillading? Hvilke krav skal stilles til vern? Det skal Kjetil Solberg, DSB si noe om.

Solenergi og elbilladere

Solar-spesialist i Skarpnes AS, Stian Tollisen har overlevering av solcelleanlegg som tema. Solcelleinstallasjoner omfattes av NEK 400. Denne standarden henviser igjen til NEK446, som en standard for dokumentasjon og vedlikehold av solcelleanlegget.  Tilsammen utgjør disse et komplett sett av krav for et solcelleanlegg med riktig kvalitet. Foredragsholder vil ta oss gjennom sine erfaringer, bruk av Thermo drone, sluttkontroll og ikke minst farene ved et solcelleanlegg.

I tillegg vil Tom Jonberg, sjefingeniør i Dirketoratet for samfunnssikkerhet og beredskap informere om regelverket og erfaringer for solcelleinstallasjoner, mens Svein Roar Jonsmyr, sjefingeniør hos Nasjonal kommunikasjonsmyndighet tar for seg utfordringer knyttet til bygging av elbilladere. NKOM er ansvarlig sikkerheten ved disse elbilladerne i Norge. Det er deres arbeidsoppgave å foreta tilsyn for å sikre at installasjonene er i henhold til lovverket.  Hvilke utfordringer ser man i dag og hvordan kan disse løses for å ivareta sikkerheten ved ladekontaktene både nå og i fremtiden?

Hele programmet og påmelding finner du her.