Kompaktlysrør med plug-in baser kan ikke lenger markedsføres fra 25. februar 2023; tilsvarende dato for T5 og T8 lysrør er 25. august.

I de fleste tilfeller vil bytte til  LED-teknologi kreve tjenester fra en elektriker - og ifølge en fersk undersøkelse er nesten 50 % av installatørene ukjent eller utilstrekkelig kjente med situasjonen. Altså, det haster!

Vi tilbyr fire separate alternativer for å møte forskjellige behov - to løsninger som er lyskildebasert og to som er armaturbasert.

Dersom lyskilder skal skiftes, har vi ettermonteringsmulighet, med andre ord enkel direkte erstatning, eller konverteringsalternativet, dvs. omkobling  
til 230 V. I tilfellet med armaturer tilbyr vi armatur-i-armatur oppgraderinger eller installasjon av nye LED-armaturer.

Hva kan vi anbefale?

Det avhenger av situasjonen på stedet. Nye armaturer er  mer aktuelt å vurdere for storskala oppussing og nybygg.  
I de fleste tilfeller, bør enkel lyskilde-erstatning være mest mulig økonomisk forsvarlig.

Økonomisk forsvarlig å bytte til LED?

Det er sant at LED-lysrør koster mye mer enn tradisjonelle lysrør, men man må ikke glemme de enorme energibesparelsene på godt over 50 % og den ekstremt lange levetiden av  LED-lysrør på opptil 75 000 timer.

Sammenlignet med et tradisjonelt lysrør, så vil et LED-lysrør ikke bare spare energikostnader, men også vedlikeholdskostnader. Avkastningen på investeringen er bare noen få måneder  i gjennomsnitt, og litt lenger for omkoblingsalternativ.

Direkte erstatning eller omkobling?

Ettermonteringsløsningen fungerer kun med konvensjonelt kontrollutstyr (CCG) eller et kompatibelt elektronisk kontrollutstyr (ECG). Det du ofte finner ut etter vedlikeholdsarbeid, er en blanding av forskjellige kontrollutstyr i samme lysanlegg.

Direkte erstatning vil da ikke fungere for armaturene. I slike tilfeller er det mer fornuftig å koble om til 230V LED-lysrør. Konvertering øker startkostnadene litt, men resultatene er imponerende – og siden det ikke lenger er noe energitap på kontrollutstyret etter omkobling, vil effektiviteten være høyere.

Saken fortsetter under bildet:

Ledvance lysstoffrør_2.jpg

Må man bytte ut alt tradisjonelt innen tidsfristen?

Lysrør som allerede er installert kan trygt brukes til de ryker. Imidlertid bør bedrifter huske at å bytte alle lyskildene samtidig er mer økonomisk da det reduserer utskiftingskostnadene pr lyskilde.

Å bytte til LED-lys lønner seg uansett sett i lys av de økte energikostnadene. Så hvis lyskildene i en fabrikk/kontor trenger å skiftes ut, så bytt alle samtidig

Omkoblingstid

Installatøren vil trenge ca 10 minutter pr armatur. Selve arbeidet er enkelt. Vi skaffer instruksjoner og tilbyr et konverteringssett med alt av nødvendig materiale inkludert et typeskilt som angir spenningen til 230 V.

Skeptisk til å bytte til LED?

Bytte til LED-lysrør er billig og enkelt å gjøre. I tillegg til et bredt utvalg av LED-lysrør, tilbyr vi den første DALI-2-løsningen, som er dimbar i form av vårt nye External System, bestående av et LED-lysrør og en ekstern DALI-driver.

Vår populære DAMP PROOF HOUSING i kombinasjon med LEDTUBE Connected er en kostnadseffektiv løsning med trådløs tilstedeværelsesdeteksjon, noe som gjør den ideell for parkeringshus, lager og korridorer. Vi tilbyr også LED-lysrør med en integrert sensor. Uansett, så er det ingen vei utenom.