IMES har ca 30 ansatte og en årsomsetning på ca 50 millioner. Selskapet er spesialisert på installasjon og service av elektro / elektronikk og teknisk utstyr på fartøy,  men arbeider også mot landsiden.

- Gjennom IMES etablerer vi oss innenfor et meget interessant område i den maritime sektoren, som er attraktiv i Norge. Vi ser også en mulighet for synergier og samarbeid med Instalco-selskapet JB Elektro som også er etablert i Tromsø, sier Roger Aksnes, forretningsområdesjef i Instalco Norge i en pressemelding.

IMES ble grunnlagt i 1981 og er i dag Tromsø største aktør innenfor elektro, automasjon og elektronikk i den maritime sektoren. Selskapet tilbyr både entrepriser og service, og kan ta imot fartøy ved egen havn. Selskapet er lokalisert i Tromsdalen, og har gode fasiliteter for kundene i form av 105 meter kai, landstrøm og øvrige tjenester.

- Å bli en del av Instalco innebærer en betydelig styrke for oss. Vi får ta del i Instalcos samlede kompetanse og ressurser, samtidig som vi kan dele vår spisskompetanse på den maritime siden, sier Frank Wilhelmsen, daglig leder i IMES AS.

De tidligere eierne skal fortsatt eie eiendomsmassen, og planlegger en betydelig utvikling av denne.

Instalco kjøper 100% av aksjene i IMES AS med overtakelse 15. november