Dette er en nyopprettet stilling, melder NEK. 

- NEK har de siste årene hatt en betydelig vekst innenfor konferanser og webinarer. Vår ambisjon er å gi nyttig informasjon om standarder og elektroteknikk generelt. Responsen tyder på at brukerne liker våre arrangementer, og det inspirerer oss til å skalere opp. Ansettelsen av Iselin vil gi oss større kapasitet og økt profesjonalitet som vil komme alle våre deltakere til gode, forteller Leif Aanensen, adm dir i NEK.

Iselin Dahl er opprinnelig fra Kalmar i Sverige, men har norske foreldre. Hun flyttet over landegrensen for å gå på norsk folkehøyskole. Etter endt folkehøyskole fortsatt hun sin videre utdannelse ved Høgskolen i Østfold, hvor hun tok bachelor innen internasjonal kommunikasjon. De siste 10 årene har hun derfor bodd i Norge og er så svorsk man kan bli, skriver NEK.

NEK har i løpet av de siste årene hatt en god vekst i sitt standardiseringsarbeid. Det grønne skiftet medfører et økt behov for elektrifisering og elektrisk energi er nå aktuelt i sammenhenger som var utopiske for 10 år siden. Samtidig foregår det store digitaliseringsprosjekter i den kritiske infrastrukturen, som krever standardiserte løsninger.

- Interessen for standardisering har vokst kraftig de siste årene. I tillegg til veksten i komiteene, ser vi også at brukernes økende interesse krever at vi må profesjonalisere informasjonsarbeidet vårt ytterlig, påpeker Aanensen.