Elektrokvinnen er en kåring i regi av EFO som skal være med på å fremme mangfold og kjønnsbalanse innad i Elektrobransjen. Følgende  finalister ble plukket ut:

Anita Kopseng, NEK Kabel, Hanne Moen Sporsheim, Elverdi, Heidi Lie, Bravida, Inger Vagle, Oslo Met og Karoline Nystrøm, Schneider Electric

Juryen begrunner valget av Karoline Nystrøm blant annet på grunn av hennes innsats i å ha økt kvinneandelen til 40% i ledergruppen i Schneider Electric, samt i å øke den samlede kvinneandelen i Schneider Electric til 30%. Hun har vært med på å etablere Elektra som er et bransjenettverk for kvinner i samme selskap.  

 Nystrøm hadde et viktig budskap til bransjen: 

- Det er bra for business å drive mangfoldsagendaen, det å få nye perspektiver er viktig, spesielt for å holde konkurransekraften i bransjen men også i landet.

Karoline Nystrøm har lang toppleder- og styreerfaring fra tech-selskaper i Norge og internasjonalt.

- Jeg trives når jeg har masse mennesker rundt meg som ønsker å få til noe sammen. Jeg brenner for å drive endring gjennom å sette digitalisering og bærekraft på agendaen.

I løpet av de siste årene har hun ledet Schneider Electric Norge og vært hovedstyremedlem i EFO.

- Jeg har brukt utestemmen i offentligheten for å synliggjøre hvor viktig elektrobransjen er for fremtidens Norge og for å vise hvor attraktivt det er å jobbe i bransjen.

Under EFOs presentasjon av finalistene, svarte hun slik på hvorfor hun valgte nettopp elektrobransjen: 

- For meg er elektrobransjen en veldig attraktiv bransje som er i endring, primært drevet av teknologiutvikling. Det synes jeg er superspennende og gir en veldig variert hverdag. 

- Viktig å løfte fram forbildene

- Vi kårer Elektrokvinnen 2022 for å rette søkelys på mangfold, kjønnsbalanse og likestilling i bransjen. Det er viktig for oss å løfte frem heltene og forbildene i bransjen. Vise frem de som går foran samt de som aktivt arbeider for å synliggjøre mulighetene samt gjøre plass til flere kvinner i bransje. Vi ønsker flere kvinner velkommen, men har fremdeles en lang vei å gå. Endring må forankres i toppledelsen, slik at vi kan få en mer moderne og mangfoldig bransjekultur, sier Frank Jaegtnes, administrerende direktør i Elektroforeningen EFO, i en pressemelding.