Den største omsetningsøkningen for Konstel kom i fjoråret. Gjennom oppkjøp av selskapene EL 24 (Ålesund), Nopek Elektro (Lierstranda ved Drammen), Krøderen Elektro (avdelinger i Modum, Krøderen, Sigdal, Kongsberg, Ringerike og Hallingda)l og Kampen Installasjon (Oslo), ble konsernet tilført 600 millioner kroner i omsetning.

I sum består Konstel i dag av 25 selskaper og 970 ansatte. Men det stopper ikke der, sier Myhre.  

- Nimlas Group har sammenfattende forretningsfilosofi som vår egen, og bidrar til å styrke vår evne til å nå de strategiske målene vi har satt oss. Vi skal fortsette å vokse både organisk og gjennom oppkjøp, og vi skal fortsette vår langsiktige bedriftskultur med fokus på lærlinger, kompetanse og gode ledere.

- Nimlas Group har sammenfattende forretningsfilosofi som vår egen, og bidrar til å styrke vår evne til å nå de strategiske målene vi har satt oss, sier konsernsjef Terje Myhre til Elektro 24-7.
- Nimlas Group har sammenfattende forretningsfilosofi som vår egen, og bidrar til å styrke vår evne til å nå de strategiske målene vi har satt oss, sier konsernsjef Terje Myhre til Elektro 24-7.

Inn i Møre og Romsdal

Oppkjøpet av EL 24 i september i fjor markerte starten på Konstels satsing i Møre og Romsdal, og det er naturlig å tenke at konsernet har et ekstra blikk i den retning, da datterselskaper med geografisk nærhet er en del av strategiene for å kunne dra synergier av hverandre.

Konsernsjefen kan ikke røpe noen konkrete planer, men bekrefter at de ønsker å utvide sitt geografiske territorium gjennom eierskap i flere selskaper i de regionene hvor de representert.

- Vi er veldig bevisste på hvilke bedrifter vi tar inn i porteføljen. Ikke i forhold til hvor store de er og hvilke tjenester de tilbyr, men at de er sterke aktører i sine respektive lokalmarkeder og kan tilføre Konstel noe positivt. Så det handler om hvordan lokalmarkedet ser ut, hva som er til salgs etc.

- Men det jeg kan slå fast, er at vi skal fortsette veksten og den positive utviklingen også i 2023.

Om selskaper med geografisk nærhet konkurrerer i det samme markedet og om de samme kundene, er ikke et hinder for eventuelt oppkjøp. 

- Nei, de er jo vant til å konkurrere fra før og skal fortsette med det. Vår tanke er at det da må være bedre å ha samme eier.

Myhre understreker samtidig viktigheten i at alle datterselskapene fortsetter i samme drakt og med den samme lokale forankringen, som er en bærebjelke i forretningsmodellen.

- Samtidig tilfører vi den enkelte bedrift både en styrke og en trygghet gjennom konserntilknytningen, samt at de nyter godt av fellesfunksjoner som gode innkjøpsvilkår, digitale verktøy, kompetanseutvikling og markedsføring. Det gir selskapene de beste rammebetingelsene for å levere gode produkter og tjenester til sine kunder.

Rekruttering et svært viktig fokusområde, sier Konstels HR- og bærekraftsleder Wenche Johnsen.
Rekruttering et svært viktig fokusområde, sier Konstels HR- og bærekraftsleder Wenche Johnsen.

Stort fokus på rekruttering

Nær 1000 ansatte og fortsatt ambisjoner om organisk vekst, krever vesentlig tilsig av fagkompetanse. Derfor er rekruttering et svært viktig fokusområde, sier Konstels HR- og bærekraftsleder Wenche Johnsen. Johnsen ble ansatt i stillingen i september 2021, etter fire år som HR-leder i Aftenposten.

- Med generell knapphet på kvalifisert personell i bransjen, er det helt avgjørende å rekruttere ansatte gjennom lærlingordningen. Det bidrar også til at vi kan forme dem i tråd med våre verdier. Våre selskaper er veldig bevisste på tett og god oppfølging av lærlingene, og vi gir dem unike muligheter ved at våre datterselskaper spenner over de aller fleste områder innen elektrofaget.

Men like viktig er det at vi beholder ansatte i organisasjonen, gjennom en god og bevisst personalpolitikk, påpeker hun.

- Det innebærer jevnlig kompetansepåfyll og egenutvikling på alle nivåer gjennom Konstel-skolen. Vi har blant annet nylig laget et kompetanseprogram for våre mellomledere – det vil si prosjektledere og baser - for å styrke prosjektarbeidet og øke konkurransekraften ytterligere. Det viser også at vi ønsker å investere i de ansatte, som er vår desidert viktigste ressurs.

- Her har de ansatte også alle muligheter til å ha en hånd på rattet av utviklingen i bransjen og ikke minst bidra til det grønne skiftet gjennom energioptimalisering, utslippsfrie bygg, solenergi osv., som bør være en god motivasjon

Selv om hun har relativ kort fartstid i konsernet, har hun for lengst latt seg imponere av hvordan gode og inkluderende arbeidsmiljøer dyrkes i de lokale bedriftene.

- Det gjennomføres blant annet en rekke sosiale tiltak som styrker samhold og stolthet, som jeg vil hevde ligger godt over hva som er vanlig i bedrifter flest. I tillegg ønsker alle å være en god samfunnsaktør, gjennom bidrag til lokale aktiviteter.

Mange bein å stå på

Selv om økende priser har skapt mye usikkerhet i byggebransjen og mange prosjekter legges på is, kan konsernsjef Terje Myhre fortelle at alle datterselskapene i Konstel har høy aktivitet.

- Alle er velrenommerte og solide selskaper. At de er inne i mange ulike segmenter og samtidig en del av samme eierskap, gjør at de står ekstra støtt i forhold til svingninger i markedet.

- Eksempelvis kan de låne og leie personell av hverandre ved behov. Spesielt i Oslo-regionen hvor det er besluttet innleieforbud, er dette veldig aktuelt. Vi har veldig tro på framtiden, understreker han.