– Kvinnenettverkene gjør en kjempejobb for å rekruttere og beholde kvinner i elektrobransjen. Derfor er det gledelig at fire elektrojenter i Nord-Norge har tatt initiativ til å starte enda en slik gruppe. De har også fått 300 000 kroner i støtte fra Elbus.  

– På Eliaden i 2022 hadde «Montørjentene» stand. Kvinnenettverket som dekker Vestland fylke er aktive med å synliggjøre seg i sosiale medier. Dette bidrar til å øke interessen blant jenter til å ta elektroutdanning. I år er de tilbake for å fortelle om virksomheten sin. Kvinnedagen, et eget seminar om mangfoldledelse og Montørjentene setter et ekstra søkelys på kvinner i elektrobransjen på Eliaden i år.

NM-markering
Larsen forteller at tidligere i år ble Thomas Christensen fra El Team Nord i Bodø norgesmester i elektrikerfaget, mens Ruben Åsheim fra Bravida i Bergen ble beste telekommunikasjonsmontør.

– Dette skal vi markere på Eliaden. Her blir det både intervjuer med vinnerne, og presentasjon av selskapene som bidro med materiell til konkurransen. Dessuten skal Christensen og Åsheim repetere noen av installasjonene de utførte på NM. Vi regner med at mange besøkende kommer for å se dem i aksjon.

Kilde: Eliaden.no