Det er to sterke, norske kompetansebedrifter som nå ser felles muligheter i markedet. Med fokus på redusert energiforbruk gjennom kvalitetsprodukter og styring, står bærekraft i sentrum for virksomhetene. Det å kunne tilby et bredere spekter av løsninger, vil bidra positivt for både kunder og leverandører, melder selskapene.

Offensive ledere
- Vi er stolte av å bli en del av Micro Matic, som er godt kjent i bransjen for sin produktkvalitet og høye kompetanse, sier Svein Ove Sunde, administrerende direktør i Multilux. – Og vi er sikre på at vi kan bidra til videre vekst med vår kunnskap og våre løsninger. Vi ser frem til å bli en del av Micro Matic-familien for å skape et enda bedre tilbud til våre kunder.

Også Micro Matics administrerende direktør Kjetil Kaldestad er trygg på at oppkjøpet vil resultere i en sterkere posisjon i et attraktivt marked. 
- Multilux er et veldrevet selskap med et sterkt merkenavn og bredt produktspekter innen belysningsløsninger, og vil bidra til å realisere vår strategi om å bli en ledende leverandør av totalløsninger. Norge skal elektrifiseres, og det er stort behov for denne type produkter.

- Vi er store mot byggmarkedet og jobber primært mot installatørene og elektrobedriftene, mens Multilux har de større elektroentreprenørene som sine kunder. Og mens vi i vesentlig grad henvender oss mot sluttkundene, retter Multilux seg mest mot det offentlige. På den måten utfyller vi hverandre godt. 

- At de, i likhet oss, er et norsk selskap og har mange likheter med vår kultur, bidrar også til at dette er en god match og at vi blir et meget sterkt lag sammen. 

Mer energieffektive løsninger
Kaldestad påpeker at elektrobransjen på mange vis er i sentrum for overgangen til et samfunn med lavere karbonfotavtrykk, der elektrifisering og digitalisering smelter sammen i nye og mer energieffektive løsninger. 

- Det betyr at det meste som bruker strøm må kunne styres etter behov og som del av en større løsning. Når våre fagmiljøer nå finner sammen, kan vi tilby komplette produkter og styringssystemer. De vil si at våre kunder med elektrofaglig fokus tilbys både større bredde av produkter og enda dypere løsningskompetanse. 

Micro Matic har en tydelig strategi om å vokse på prosjektmarkedet, som dette oppkjøpet vil bidra til. Tanken er å ta Multilux sin produktportefølje mot deres styresystemer. 

- At både vi og Multilux i år har en vekst på topplinjen i et utfordrende marked, er vi selvsagt også svært fornøyde med. Det gir et godt utgangspunkt for veien videre! 

Om Multilux
Multilux er en leverandør av belysningsløsninger for vei, tunnel, idrettsanlegg og park, så vel som til industri og jernbane, inkludert montasje og leveranse av eltavler til anleggene. Selskapet satser også inn mot signalanlegg og trafikklys, et marked hvor det kun er én norsk aktør fra før. Multilux har totalt 26 ansatte, med hovedkvarter i Bø i Telemark, samt en avdeling i Fredrikstad som har spesialisert seg innen produksjon og montering av eltavler. 

Om Micro Matic
Micro Matic har som ambisjon om å bli en ledende norsk teknologibedrift for løsninger til smarte bygg & anlegg. Selskapet tilbyr et bredt utvalg av produkter og tjenester innen elektroinstallasjon, automasjon, inneklima, løsninger for nettselskaper og strømskinner. Majoritetseier i Micro Matic er Aars AS, som er Møllerfamiliens familiekontor og investeringsselskap. Aars eier ulike virksomheter innen en rekke bransjer, som bl.a. Møller Eiendom, Møller Mobility Group, OneCo, Onitio, Alfa Sko, & Iterate.