I 2018 byttet Elnett Øst navn til Minel og er i dag Norges femte største elektroentreprenør. Selskapet har en omsetning på rundt 600 millioner kroner og sysselsetter over 400 personer. 

Minel ble stiftet i 1998 og har eierskap i selskaper fra Otta i nord til Sarpsborg i sør. Konsernet består av til sammen 15 selskaper.

Drøbak Elektriske AS har vært ledende elektrobedrift i Drøbak siden 1985, og har i dag en stab på 10 faglig dyktige elektrikere med lang erfaring, kan vi lese på hjemmesiden deres.  Selskapet påtar seg alt fra små service- og vedlikeholdsoppdrag til mellomstore prosjekter.

Minel eier fra før 80 prosent av Minel Ledende Elektro AS som også er lokalisert i Drøbak.

Større nærvær og vekst på Østlandet

Overtagelsen av Drøbak Elektriske er et ledd i Minels strategi om større nærvær i regionen og vekst innen elektromarkedet på Østlandet, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi er godt fornøyd med å kunne inkludere Drøbak Elektriske som en del av Minel. Det er et solid selskap som vil passe godt inn i Minel-konsernet, sier Atle Jensen, administrerende direktør i Minel.

Som en del av oppkjøpet av Drøbak Elektriske vil Minel fusjonere disse to fagmiljøene til en felles enhet. Drøbak Elektriske blir det overtagende selskapet, og vil samtidig endre navn til Minel Drøbak Elektriske AS.

Stian Ekhougen blir daglig leder i det nye selskapet, med dagens daglige leder i Minel Ledende Elektro, Ivar Aas, som prosjektleder/storkundeansvarlig, skriver de i pressemeldingen.

– Selskapene utfyller hverandre meget godt. Minel Ledende Elektro jobber primært mot prosjektmarkedet i Stor-Oslo, mens Drøbak Elektriske har fokus mot servicemarkedet, samtidig som vi jobber mye med boligkontroll og termografering, sier daglig leder, Stian Ekhougen.

Jørn Beldring har sagt seg villig til å bidra i selskapet i en overgangsperiode som rådgiver / konsulent.

Stor utvikling

– Elektrobransjen er i stor utvikling, og jeg tror måten Minel er organisert på med lokal forankring og desentralisert drift, vil bidra til at Drøbak Elektriske utvikler og styrker seg videre, sier Jørn Beldring.

I forbindelse med sammenslåingen av selskapene vil Minel Ledende Elektro flytte inn i Drøbak Elektriske sine lokaler i Holterveien 4D i Drøbak.