Heidi Lie som er leder av Montørjenetene sier til Norsk Byggebransje at det å bli nominert til en slik pris, betyr at vi gjør noe riktig og at jobben vi gjør er nødvendig.- Dette er skikkelig stas, sier hun.

-Vi er evig takknemlig for alle som heier på oss av både våre nære kjære, kolleger og ledere. Vi vil rette en spesiell takk til alle de som har bidratt i utvalget i årenes løp og de som bidrar kontinuerlig på våre sosiale medier, sier hun videre. 

Hun påpeker at de er forbauset, overrasket og skikkelig glade for nominasjonen. 
- Vår jobb er jo nettopp dette; likestilling for alle, rekruttering av kvinner til bransjen, styrke rettighetene vi har og sikre alle et godt og trygt arbeidsmiljø.Vi legger veldig mye arbeid på å besøke jenter på ungdomsskolen, videregående, yrkesmesser og konferanser. Der vi snakker om det å velge en utradisjonell utdanning, sikre bekledning for god HMS, sikre gode og trygge garderobeforhold for alle, påpeker LIe ovenfor Norsk Byggebransje. 

-Samtidig som vi jobber for at alle skal kunne ivareta familieliv i kombinasjon med 100% jobb og legge forholdene til rette for at fagarbeiderne skal kunne og ønske å bli værende i yrket gjennom et langt arbeidsliv. Vi er stolte over denne nominasjonen.

I 2022 markeres den internasjonale Jentedagen for 10. året på rad
Generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli påpeker at når FNs tiende jentedag nærmer seg, ser vi at likestillingen trues flere steder i verden. Flere millioner jenter begynner ikke på skolen, seksuell vold brukes som våpen i krig og konflikt, jenter begrenses av stereotypiske kjønnsroller og vi har langt igjen før man fritt kan elske den man vil.

-Likestilling ligger i kjernen av Plans arbeid og er en forutsetning for jenters rettigheter. Det er derfor viktig å feire de som gjør en ekstra innsats for likestilling på FNs jentedag, sier hun. 

Vinneren av Jenteprisen 2022 kåres av en uavhengig fagjury som består av:
Hege Yli Melhus Ask (Juryleder) - Erfaren CEO og Senior Executive, styreleder i Skagerak Maturo
Seed og styremedlem hos Kron.
Malin Knutsen Hundsnes - Ungdomsaktivist i URO (Ungdommenes rettighetsorgan – Plan Norge).
Isabelle Ringnes - Gründer av Equality Check og foredragsholder om likestilling og teknologi.
Edin Babic - Kommunikasjonssjef i Likestillings- og diskrimineringsombudet.
Trine Skei Grande - Partner i Footprint og tidligere leder i Venstre.
Samina Ansari - Grunnlegger og CEO av AVYANNA DIPLOMACY.
Mona Berntsen - danser.