I følge Stavanger Aftenblad bekrefter kreativ direktør Tommy Ellingsen i Easee at nederlenderne vurderer å følge Elsäkerhetsverket, som har nedlagt salgsforbud i Sverige på grunn av påstander om vesentlige feil og mangler på laderne. Easee har fått frist til 18. april med å svare de nederlandske myndighetene, sier Ellingsen til avisa.

Vil ikke endre

Elsäkerhetsverket sitt vedtaket er klare på at feilene som er avdekket må utbedres før salget kan fortsette. Easee har derimot ingen planer om å endre på laderen, sier Knut Arve Johnsen, vice president for hardware i Easee, til Dagsavisen Rogalands Avis (RA).

– Vi vurderer det ikke engang. Det er nærmest en umulig oppgave. Det er bakvendt. Laderen er slik den skal være. Det er en god lader. Det vi kunne gjort annerledes er å ha dokumentert bedre, sier Johnsen til RA.

Vil ta lang tid

Easee har permitert 138 personer som følge av det svenske salgsforbudet, som har ført at også mange aktører i Norge har stoppet salget, i påvente av hva de norske myndighetene vil konkludere med. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet i Norge (Nkom) er nå i gang med en egen gjennomgang av Easee-laderne.

Det er Förvaltningsrätten i Karlstad som vil avgjøre Easees videre skjebne i vårt naboland i øst, skriver Stavanger Aftenblad. Det er fortsatt fullt mulig at Easee igjen får selge laderne sine i Sverige, men at domstolen trolig vil bruke flere måneder på å behandle ankesaken. Over 100.000 Easee-ladere er allerede solgt i Sverige.