– De mange høykvalitetsvideoene fra våre konferanser, seminarer og webseminarer har hittil kun vært tilgjengelige for et begrenset publikum. Dette ønsker vi å endre på, forklarer Aanensen.

Lansering utover høsten
Videoene inneholder innlegg fra landets fremste eksperter innen ulike elektrotekniske tema. NEK ønsker å gjøre store deler av dette materiale tilgjengelig for elektrobransjen. Aanensen forteller at de mange fagområdene innen NEKs arbeidsområde, gjør at det trolig er noe for alle.

– Innholdet henger naturligvis sammen med tema vi har hatt på konferansene våre, men disse begynner å bli mange. Hvert år har vi 25-30 arrangementer, med nyheter, nye tema og oppdateringer, forteller han.

NEK har klargjort en rekke spillelister med video. Disse vil lanseres utover høsten.

– Vi kan ikke slippe alle godbitene på en gang. I det vi går i gang med markedsføring av kanalen, har vi allerede i underkant av 300 abonnenter. Jeg ønsker meg 500 abonnenter før jul og gjerne 1.000 før sommeren.

Han forteller videre at eksisterende abonnenter allerede har foretatt 16.000 avspillinger, til tross for at kanalen har vært i støpeskjeen. Vi lurer på hvorfor NEK er på jakt etter abonnenter?

– Abonnentene får varsel når nye spillelister og videoer lanseres. Da er videoene redigert, kapittelinndelt og satt i system. Den enkelte kan da selv ta stilling til om innholdet er av interesse og velge når de ønsker å se innholdet. Det må jo være flott, ikke sant?

Aanensen forteller at det er enkelt å abonnere. Man kan følge lenken i bunnen av artikkelen. Alternativt kan man åpne Youtube, søker opp «Norsk Elektroteknisk Komite». Finner man en video i NEKs portefølje, åpner man den og trykker på «abonner». Da får man varsel i fremtiden og nye videoer kommer opp som forslag neste gang man er inne på tjenesten. Abonnement kan like enkelt avsluttes.

Gratis tilbud
Alle som ønsker det kan trykke på «abonner»-knappen, uten at det koster en krone. Virksomhetslederne bør vurdere dette som et supplement i de ansattes kompetanseutvikling. Det fine er at videoene kan ses hvor som helst, når som helst og på det utstyret den enkelte ønsker, avslutter Aanensen.