- Hele poenget med den nye forskriften er om det for eksempel kommer et lynnedslag, overspenningsvernet løser ut og det litt senere kommer et lynnedslag nummer to og overspenningspatroner ikke er byttet. Da kan dette få store konsekvenser med tanke på brann, boligens elanlegg, elektriske produkter som pc, tv og andre hvitevarer. Den nye forskriften sikrer deg som kunde at du til enhver tid, blir varslet slik at du kan si ifra til din lokale elektroinstallatør for å bytte eventuelle defekte patroner til overspenningsvernet, sier Kim Due-Sørensen, produktsjef i NEK Kabel AS i en pressemelding.

- For at dette signalet skal utløses et sted hvor folk faktisk ser det, må det trekkes en kabel fra signalklemmer på overspenningsvern i TKS skap til sikringsskap inne i bolig. Vi har lagt til et signalpar 2x1.5mm² inn i TFXP MR Flex og kaller den derfor TFXP MR Flex Hybrid.

Signalparet er PEX isolert og kl.5 CU 2x1.5mm2. Tverrsnittet på signalparet er 1.5mm² som er minste lovlige tverrsnitt på strømføringskabel som kan føres inn i et sikringsskap. 

TKS inntaksskap
TKS inntaksskap sitter ute og sikringsskapet er inne. Inntakskabel må gjennom rør i ytterveggen og så trekkes i rør frem til sikringsskapet.
- Hvis man bruker én vanlig inntakskabel og trekker et signalpar ved siden av, så tar det mer plass og er mer tidkrevende. Kanskje trenger man også to rør. I eldre hus er det sannsynlig bare et rør mellom inntak og sikringsskap. Et godt alternativ er da å bruke vår nye kabel for å spare tid og penger, påpeker Due-Sørensen avslutningsvis i meldingen. 

Kabelene fås i følgende dimensjoner:
TFXP MR Flex®Hybrid 4G10mm2+2x1,5mm2 El.nummer: 1092277
TFXP MR Flex®Hybrid 4G16mm2+2x1,5mm2 El.nummer: 1092279 
TFXP MR Flex®Hybrid 5G10mm2+2x1,5mm2 El.nummer: 1092286 
TFXP MR Flex®Hybrid 5G16mm2+2x1,5mm2 El.nummer: 1092287