Under sin tale til Nelfos generalforsamling sist uke, understreket Kolbeinsvik at medlemmene blir hørt og at det er gode prosesser i Nelfo. Dette gjelder i alt fra politikkutforming til teknologi og regelverk. Et eksempel på gode prosesser er arbeidet med Nelfos veikart, som har vært forankret blant tillitsvalgte og ansatte.

- Veikartet er starten på et viktig arbeid som Hovedstyret har satt i gang. Nelfo skal alltid være relevant og på høyden når det gjelder tilbudet til medlemmene.

- Noen endringer er drevet at teknologi, andre er drevet av politiske rammevilkår. Mye av det Nelfo jobber med vil ligge i skjæringspunktet mellom teknologi, næringspolitikk og utdanningspolitikk. Dette har vært, og vil fortsette å være, spennende temaer for Nelfo å ta tak i de kommende årene.

Veikartet skisserer opp disse utfordringene.

Kompetanse viktig

Mye av styrken til Nelfo ligger i det å være en del av NHO-fellesskapet. Som et eksempel brukte Kolbeinsvik arbeidet med ny utdanningslov der Nelfo har påvirket den politiske prosessen sammen med NHO.

- Jeg mener at den mest effektive påvirkningen er å sørge for å være representert i de foraene som har størst innflytelse. Det har vi gjort i denne saken og det vil vi fortsette med. Det viktigste er at interessene til Nelfos medlemsbedrifter blir ivaretatt, sier han. Kilde: Nelfo.