Norge er et av verdens mest handlekraftige og ambisiøse land innen elektrisk mobilitet. Derfor er vi også det landet resten av verden ser til når de skal finne gode løsninger for å redusere klimagassutslipp fra transportsektoren. Nordic EV Summit er anerkjent som en av de viktigste møteplassene for elektrisk mobilitet i Europa. Konferansen samler politikere, representanter fra batteri-, lade og bilindustri, relevante forskningsmiljøer og organisasjoner.

Konferanseverter er den erfarne programlederen Jack Scarlett og Norsk EV-forbunds Helene Busengdal – sistnevnte for tredje gang på Nordic EV Summit.

Tettpakket program

På den to dager lange konferansen får du med deg foredrag og debatter på hovedscenen, seminarer, lanseringer av ny teknologi, pressetreff og utstillinger. I tillegg blir det paneldebatter og interaktive verksteder som fokuserer på nøkkeltemaer som mobilitet, bærekraft og smarte teknologiske løsninger, melder arrangørene.

Det vil si at du fyller batteriet godt opp med elektrisk kunnskap dersom du deltar på årets konferanse.Du kan forvente dypdykk rundt sentrale spørsmål i den elektriske mobilitetsrevolusjonen.

- Hvilke utfordringer og muligheter møter man i batteriproduksjon, og hvordan skal vi sikre at det er bærekraftig?

- Hvordan forsikrer vi oss om at alle våre busser, lastebiler og varebiler har mulighet til å lade kjapt og enkelt?

- Eller hva med de etiske spørsmålene knyttet til nettverkstilkoblete biler og all dataen som dette genererer? Burde vi ha tilgang til denne informasjonen, og hvordan bør den brukes?

- Og hvor lang tid tar det før hele transportsektoren kan genereres av kraft som er 100 prosent fornybar?

Dette er bare noen av temaene som vil bli løftet på Nordic EV Summit. I 2021 hadde konferansen mer 1.100 deltagere fra 40 land – og det forventes ikke mindre deltagelse i år.

Hele programmet finner du her.