-  Fordelene ved trådløs lysstyring er mange, eventuelt også i kombinasjon med kablet DALI lysstyring. Mye av vårt fokus under Eliaden i år vil være mer bærekraftig lysstyring med både Casambi, DALi/DALI-2 og effektive detekteringsløsninger. 

Nortronic får under messedagene besøk av representanter fra Casambi, og vil sammen med Lyskultur holde flere Casambi foredrag. Det vil også slippes en Casambi nyhet ved navn «Salvador» – som er en forenklet og forbedret trådløs styring av kablede DALI armaturer under årets utgave av Eliaden.

- Vi er utrolig fornøyd med at vi har fått Casambi som partner. De er et selskap som fokuserer på å tilby smarte og brukervennlige systemer som gjør det enkelt å kontrollere belysning i ulike omgivelser. Deres spesialitet er å utnytte Bluetooth Low Energy (BLE) teknologi for å gjøre det mulig med trådløs kommunikasjon mellom lysarmaturer, sensorer og annet tilbehør. Her kan man enkelt programmere og tilpasse belysningen via mobile enheter som smarttelefoner eller nettbrett. Trådløs tilkobling gir fleksibilitet, og brukerne kan lage skreddersydde lysinnstillinger, planlegge tidspunkter for automatisk justering av lysnivået og integrere bevegelsessensorer for energieffektivitet, sier Nordum.

Casambi retter seg mot både private og kommersielle bruksområder.

-  Vårt samarbeid med Nortronic er et fantastisk grep for å introdusere våre løsninger til nøkkelaktører i det norske markedet, inkludert elektrogrossister, lysleverandører og lyskonsulenter. Samlingen av Nortronics bærekraftsfokus med Casambis raison d’etre gjør dette partnerskapet til et naturlig valg, og forsterker vår felles forpliktelse til å levere innovative og miljøbevisste løsninger, sier Sebastian Wranå, spesifikasjonssjef, Casambi.

-  Casambis tilbud gir en intuitiv og intelligent tilnærming til lysstyring, sømløs tilpasning til ulike applikasjoner med uovertruffen letthet. Enten du velger helt trådløse kontrollløsninger eller integrerer DALI, hjelper selskapet til med å skape mer effektive og komfortable miljøer og lar kundene våre lage skreddersydde belysningsinnstillinger, påpeker Nordum avslutningsvis i pressemeldingen.