- Her er det ambisjoner både i næringsliv og offentlig sektor. Vi har hatt en god utvikling siden vi ble etablert i 1998, men ønsker nå å gire om for å være en god samarbeidspartner også videre. Det får vi mulighet til nå, sier daglig leder Dagfinn Eriksen i Elcom.

NTE er allerede tungt involvert i Nærøysund, både gjennom arbeidet med hydrogensatsingen ved Kråkøya biopark og energihub, og i planer om utvidelse av vindparken på Ytre Vikna. 

– Vi har også spennende prosjekter innen elektrifisering og landstrøm i havbruk. For NTE er Ytre Namdal viktig, og oppkjøpet av aksjeposten i Elcom understreker dette, sier adm.dir. Svein Erik Svarte i NTE Elektro. 

Havbruk og maritim sektor vil stå sentralt i satsingen, med bl.a. installasjon og service innen maritim elektro, godkjenning og sertifisering, og rådgivning.

– Men landbasert virksomhet vil også være viktig, her vil vi satse både mot næringsliv og privat. Gjennom samarbeidet med NTE blir vi i stand til å satse sterkere på utvikling. Jeg tror det vil være viktig for å lykkes fremover, sier Dagfinn Eriksen. 

- Samarbeidet gir også muligheter til å konkurrere i et større geografisk område. Ved å kombinere Elcom sin posisjon innen havbruk og maritim sektor med NTEs geografiske utbredelse, tror vi det vil åpne seg nye muligheter, sier Svein Erik Svarte.

Elcom blir fra 1. november en del av NTE-konsernet, men skal videreføres under eget navn. Daglig leder i Elcom vil fremdeles være Dagfinn Eriksen, han vil inngå i NTE Elektro sin ledergruppe.  De fem ansatte ved NTEs enhet i Rørvik overføres til Elcom.