- Jeg er svært fornøyd med at kundeveksten fortsetter. I et år med mye uforutsigbarhet og varierende energimarkeder har vi håndtert utfordringene godt, vokst videre og bidratt til samfunnsutviklingen, sier konsernsjef Christian Stav. God drift i konsernet har også bidratt til et solid resultat. 

NTE oppnådde et resultat før skatt på 493 millioner kroner. Årets skattekostnad ble på hele 244 millioner kroner. Årets skattekostnad er høy i 2021 som følge av høyere kraftpriser. Etter skatt oppnår konsernet et resultat på 248 millioner kroner.  

NTE er leverandør av samfunnskritisk infrastruktur, og koronapandemien de to siste årene har vist at NTE leveranser av fornybar kraft og fiberbasert bredbånd er viktige.

- Det er også vesentlig for oss er å gi tilbake til samfunnet og vårt samarbeid med kultur og idrett i Trøndelag har vært spesielt viktig i det korona-året vi har vært igjennom sier Stav.  

- Telekomvirksomheten fortsetter sin vekst og vi leverer nå fiberbasert bredbånd til om lag 65 000 kunder i Midt-Norge. Vi har også fortsatt vekst i antall strømkunder, og leverer nå strøm til over  90 000 privatkunder, bedrifter og offentlige virksomheter, sier Stav.  Elektrovirksomheten har hatt et krevende år, som blant annet skyldes effekter av Korona. Konsernets eierandel i det midtnorske nettkonsernet Tensio har også bidratt med gode resultater for 2021.   

Arbeidet med bærekraft er ytterligere forsterket i 2021, og NTE har nå etablert egen bærekraftstrategi med klare og ambisiøse mål frem mot 2030. I strategien tydeliggjøres NTEs ambisjoner for bærekraft.

- Vi har prioritert tre hovedområder vi ønsker å jobbe særskilt med videre: NTE som ansvarlig samfunnsaktør, NTE som leverandør av bærekraftige løsninger og NTE som bærekraftig arbeidsplass. For NTE handler bærekraft om hvordan vi driver konsernet vårt hver eneste dag, og hvordan vi setter bærekraft på agendaen for både oss selv, kundene våre og samfunnet rundt oss, sier Christian Stav.