Behovstyring av lysgrupper kombinert med armaturenes lyseffekt sikrer energieffektiv drift. Designdetaljer som de integrerte gjennomførte ledningene gjør installasjonen enklere enn noen gang før.

- Intelligent lysstyring og optimal lyseffekt er avgjørende forutsetninger for å sikre energieffektiviteten i bygninger i dag. Samtidig bør installasjonen holdes enkel for effektiv gjennomføring av prosjektet. I lys av dette har ESYLUX utvidet sin portefølje med LED-våtromslampene fra den nye OLIVIA-2-serien, skriver selskapet i en pressemelding.

.

Valgfri integrert høyfrekvent bevegelsesdetektor for DALI-2 eller PÅ/AV

Armaturene har DALI-2-sertifiserte drivere eller PÅ/AV-drivere samt en integrert høyfrekvente bevegelsesdetektor. Kombinert med lyseffekten på opptil 162 lm/W reduserer denne bevegelsesdetektoren energiforbruket: I PÅ/AV-variantene slår den en gruppe sensorløse OLIVIA-2-armaturer av og på uavhengig og etter behov. I DALI-2-variantene fungerer den som inngangsenhet for et sentralt styrt byggautomasjonssystem eller for APC-tilstedeværelsesdetektorer fra ESYLUX. Disse APC-tilstedeværelsesdetektorene gir desentralisert styring over opptil 16 grupper ved hjelp av en integrert DALI-2-styreenhet, mens de høyfrekvente OLIVIA-2-detektorene gir bevegelsesinformasjon fra alle områder for dette formålet.

Økt energieffektivitet i områder som parkeringshus

Et eksempel på et egnet bruksområde for denne typen DALI-2-system er i parkeringshus, hvor belysningen vanligvis er i kontinuerlig drift. Belysningsstyrken økes automatisk kun i soner der bevegelse av mennesker eller kjøretøyer oppdages av en høyfrekvent bevegelsesdetektor i en OLIVIA-2-armatur eller av selve APC-tilstedeværelsesdetektoren. Alle andre soner derimot er for eksempel nedtonet til et økonomisk, men likevel trygt orienteringslysnivå på 20 %. Tidsavhengig styring er også mulig med APC-tilstedeværelsesdetektorer.

Integrerte gjennomgående ledninger og varianter med ledelysfunksjon

Armaturer med en lengde på 1200 eller 1500 mm er enkle å installere på grunn av de integrerte gjennomgående ledningene på 5 x 2,5 mm2 og to kabelgjennomføringer. Monteringsbraketten i rustfritt stål for takmontering kan flyttes fleksibelt; alle tilgjengelige monteringsskruer som man får ved utskifting av gamle armaturer, kan brukes på nytt til dette formålet. OLIVIA-2-varianter med ledelysfunksjon og LiFePO4-batteri har blitt lagt til i porteføljen. Tuklesikre klemmer i rustfritt stål for festing av diffusorer, IP66-beskyttelse takket være injiserte silikonbaserte skumtetninger og IKO8-slagfasthet sikrer funksjonalitet på tvers av alle varianter