Det er OT-systemene som vil bli angrepet!

IT og OT-systemer integreres i stadig større grad. Dette medfører en sikkerhetsutfordring da OT- systemene kan være gamle og ikke beregnet på kobling mot internett. Et cyberangrep kan man i dag forvente at rettes mot OT-systemene.

Les mer 

Cybersikkerhetskonferansen 2022 – 24. august

Cybersikkerhet i kritisk infrastruktur er avgjørende for samfunnssikkerheten. Under Cybersikkerhetskonferansen 2022 vil mange av aktørene innenfor kritisk infrastruktur presentere sine erfaringer.

Les mer og meld deg på Cybersikkerhetskonferansen!

Ombygging av lavspenningsinstallasjoner til TN 400 volt

NEK har fått i oppdrag fra DSB å utarbeide en metode fra å ta Norge fra IT 230 volt til TN 400 volt. Dette arbeidet skal gjennomføres i en nyopprettet komite kalt NK 350.

Les mer 

Hvordan skal arbeidet med TN 400 volt gjennomføres?

I en video podcast tar fagsjef Tommy Lundekvam (NEK) og teknisk sjef  Hans Brandtun (REN) betydning av arbeidet med å utvikle en metode som vil ta Norge til TN 400 volt. De tar også opp hvorfor Norge har IT 230 volt, hva forskjellene er og hvilken betydning en endring vil få.

Hør og se video podcast

NY standard for solcelleinstallasjoner – gratis lanseringswebinar!

NEK lanserer en ny standardsamling 26. august i et gratis webinar.  Standardsamling NEK 446 omhandler testing, dokumentasjon og vedlikehold av fotovolatiske solenergisystemer.

Les mer og meld deg på

Webinar om havvind

Havvind kan bli et av de store industrieventyrene i Norge. Kompetansen fra offshore virksomheten har vi, og i Nordsjøen er forholdene ideelle for vindkraft med mye og tilnærmet konstant vind. 8. september arrangerer NEK og NVE et gratis webinar for å belyse utfordringer og muligheter ved havvind.

Les mer om Havvindwebinar og meld deg på!

Forventer cyberangrep i energisektoren

Energisektoren representerer en del av vår kritiske infrastruktur. En undersøkelse fra DNV viser at lederne for energiselskapene forventer nye cyberangrep.

Les mer 

Digital sikkerhet rapporten 2021 fra Telenor

Under Cybersikkerhetskonferansen legges det stor vekt på å presentere løsninger og erfaringer. I 2021 presenterte Hanne Tangen Nilsen, som er sikkerhetsdirektør for bedriftsmarkedet i Telenor Norge, rapporten Digital Sikkerhet 2021. Der tok hun blant opp beskyttelse av OT-systemene.

Se Hanne Tangen Nilsens presentasjon

Ny utgave av NEK 440 – Stasjonsanlegg over 1 kV i ny utgave

Det har gått 7 år siden forrige utgave av NEK 440 ble lansert. Nå er tiden inne for en ny og forbedret utgave. NEK 440 lanseres i et gratis webinar 8. september.

Les mer og meld deg på!

Kilde: NEK