- Forsvarsbygg har ambisiøse mål om å effektivisere og gjøre byggene sine mer bærekraftige. Onninen har solid kunnskap om energieffektivisering, og vi ser frem til å samarbeide med Forsvarsbygg til å utvikle deres bygg til en mer morderne og bærekraftig standard, sier Marius K Lier, salgsdirektør Industri og Samferdsel i Onninen.

Forsvarsbygg er Norges største offentlige eiendomsaktør og forvalter i dag nesten 13 000 bygg og anlegg. Hovedkontoret er i Oslo, og Forsvarsbygg er en etat underlagt Forsvarsdepartementet. Forsvaret har mange bygg over hele landet.

Tidligere i 2023 ble det kjent at Onninen kjøper Elektroskandia og etablerer seg dermed som landets ledende elektrogrossist.

-Etter oppkjøpet av Elektroskandia har vi ytterligere styrket vår evne til å levere varer når kundene trenger det. Vi lever virkelig etter vårt nye slagord, sterkere sammen, og det er nettopp evnen til å hente ut det beste fra begge organisasjonene som gjorde at vi vant anbudet, sier Jørn-Are Bergh, Direktør i Onninen.

Onninen er eid av finske Kesko, hvor bærekraft lenge har vært på dagsorden. Kesko ble nylig vurdert som ledende i sitt arbeid med bærekraft i Europa av anerkjente Dow Jones Sustainability Index, blant annet vurdert etter kriterier som sosialt og økonomisk ansvar, klimastrategi og mål om utslippsreduksjoner. Avtalen med Forsvarsbygg er strategisk viktig for selskapet.

-Kesko har stort fokus på bærekraft i vår daglige drift, og det er integrert i alt vi gjør. Vi er svært tilfredse når kunder bruker nettopp bærekraft som et argument for å velge oss, sier Hilde Kristoffersen, administrerende direktør i Kesko Norge.