- Konstel AS er glade for å ha med seg Onninen videre i en ny og lengre kontraktsperiode. Det har vært inspirerende å forhandle med en grossist som setter utvikling av bærekraftsinitiativ på dagsordenen. For å nå våre bærekraftsmål har Konstel valgt å inngå en lengre avtale enn vanlig, sier Jørn Larsen, Leder Forsyningskjeden i Konstel AS i en pressemelding.

Konstel AS består av 25 elektroentreprenører fra Agder og Østlandet til Trøndelag og Møre og Romsdal. Selskapene har til sammen omtrent 1000 ansatte og omsatte for 1,7 milliarder kroner i 2022.

- Med den nye avtalen mellom Onninen og Konstel får våre selskaper mulighet til å ta gode produkt- og logistikkvalg, som igjen skal gi oss bedre konkurransekraft, sier Jørn Larsen.

Onninen er eid av det finske selskapet Kesko, som også eier Byggmakker i Norge. Tidligere i 2023 ble det kjent at Onninen kjøper Elektroskandia med en omsetning på 2,9 milliarder kroner i 2022, og etablerer seg dermed som en av landets største elektrogrossister.

- Etter oppkjøpet av Elektroskandia har vi styrket både vårt produktspekter og vår evne til å levere varer når kundene trenger det. Kesko har også hatt stort fokus på bærekraft i vår daglige drift, og vi er svært tilfredse når kundene bruker nettopp bærekraft som et argument for å velge oss, sier Hilde Kristoffersen, administrerende direktør i Kesko Norge.