Det skriver Onninen i en pressemelding mandag.

Kesko fortsetter å gjennomføre sin vekststrategi i Nord-Europa, hvor de er en ledende aktør innen byggevare og teknisk handel. I Norge eier og driver Kesko byggevarekjeden Byggmakker i tillegg til Onninen. Oppkjøpet av Elektroskandia Norge kompletterer kundesegmentet til Onninen, og styrker posisjonen blant E-verk i Norge, 

Elektroskandia Norge AS er en av hoveddistributørene av elektriske produkter i Norge, og har en nettoomsetning på ca. 2,7 milliarder kroner. Selskapet har ni butikker og fire salgskontorer over hele landet, samt et høyautomatisert distribusjonssenter i Oslo. Selskapet sysselsetter rundt 270 fagfolk, som spesialiserer seg på å betjene tekniske fagkunder innen elektro. Det meste av selskapets omsetning skjer via digitale kanaler.

-Oppkjøpet av Elektroskandia Norge passer utmerket for Onninens virksomhet i Norge, og med dette oppkjøpet akselererer Onninen sin rolle i å fremme det grønne skiftet. Videre gir oppkjøpet oss et betydelig synergipotensial. Vi fortsetter å gjennomføre vår vekststrategi innen byggevare- og teknisk handel, og søker vekst både organisk og gjennom oppkjøp i Nord-Europa, sier Jorma Rauhala, President i Kesko’s building and technical trade division and Deputy CEO.

-Kesko har blitt en av hovedaktørene innen byggevare og teknisk handel i Norge, som har et av de sterkeste markedene i Nord-Europa. Etter denne transaksjonen nærmer Kesko seg 1,5 milliarder euro i omsetning i Norge, avslutter Rauhala.

-Norge er en verdensledende nasjon innen fornybare energiløsninger. Sammen med Elektroskandia Norge skal Onninen fortsette å posisjonere seg som en sterk aktør i det grønne skiftet. Vi skal sammen betjene kundene våre enda bedre. Elektroskandia Norge har svært mange dyktige ansatte som komplementerer oss, og vi ser fram til å få de med på laget. Sammen skal vi bygge Norges ledende elektrogrossist, sier Hilde Kristoffersen, Country Director for Kesko Norge.

Gjennomføringen av oppkjøpet avhenger av konkurransetilsynets godkjenning. Partene offentliggjør ikke transaksjonsprisen.