I lokalene på Økern er det montert lys i vinduer over ni etasjer, som til sammen danner ordet TILLIT. Lysene er levert av Signify, og det er kun brukt helt enkle lyspaneler i str. 60x60 cm med hvitt lys. Enkelt, men veldig effektfullt. Verket er kontekstuelt forankret, og utforsker stedets identitet som del av en betydelig byutviklingsprosess i området, med det mål å etablere og integrere kunstnerisk kompetanse tidlig i stedets byplanlegging. I verket TILLIT har Ramberg sett det som sin oppgave som kunstner å bygge tillit på Økern.

- Vi er veldig glade for å støtte kunst og kultur i Norge, og syns at dette var en fin måte å vise at man med helt enkle løsninger kan skape et kunstverk. Selve budskapet tillit er også noe vi setter høyt, og det er viktig for oss og støtter oppunder våre verdier. Ekstra gøy er det at vi selv har utsikt til TILLIT fra kontoret, og kan glede oss over det i de ukene det er lyssatt, sier Tord Christensen, daglig leder i Signify Norway AS i en pressemelding.

TILLIT er et av tre kunstprosjekter plukket ut som del av konkurransen " Økern - og kunst i offentlig rom og byutvikling i Hovinbyen", initiert av Oslo kommune ved Kulturetaten, Plan- og bygningsetaten, Bymiljøetaten, og Byantikvaren gjort i samarbeid med KORO.

Offisiell åpning finner sted tirsdag 17. januar kl. 19.00. Arrangementet er åpent for alle.