I hele EU pågår det nå en utfasingen av lysrør. Det innebærer at hver gang en tradisjonell lysrørarmatur skal byttes ut, er det moderne løsninger som gjelder. I tråd med det nye direktivet – og med mål om å spare energi og redusere klimaavtrykk.

Mye å spare

At en utfasing av lysrør sparer energi, kan Michelsens Bil i den svenske byen Tomelilla kan bekrefte. Belysningen i utstillingsområdet i bilhallen erstattet med DEFAs bestselger UtiLine, og i verkstedet og dekklager er det montert både UtiLine og Proof.

Snittet på effektforbruket på de gamle lysrørene hos Michelsens Bil var 135W per armatur. Til sammenlikning er snittet på 63W/armatur på de nye LED-armaturene, noe som innebærer en halvering av energiforbruket.

Håkan Kristoffersson, distriktsselger hos DEFA Lighting og ansvarlig for oppdraget hos Michelsens Bil, sier følgende:

– Resultatet ble veldig bra, og det handler ikke bare om de store summene som kunden sparer. Lysmiljøet er også utrolig viktig i en bilhall. De gamle lysrørene hadde heller ikke en optimal fargegjengivelse. Kjøper du en bil vil du vite om den er brun eller rød. Og i dette tilfellet, der man selger bruktbiler, må kundene kunne se bilene ordentlig godt. Hvordan lyset oppleves er også viktig for helhetsinntrykket og hvor attraktive bilene ser ut. Noe som igjen kan bidra til økt salg for forhandleren.

Enkle å samarbeide med

Jessica Olsson, serviceleder hos oppdragsgiver og installatør Bravida, forklarer hvorfor DEFA ble valgt til dette oppdraget:

– Vår erfaring med DEFA gjennom flere prosjekter er at de er enkle å samarbeide med. DEFA har alltid vært flinke til å melde tilbake, og det som trengs er raskt på plass. Også denne gangen ble samarbeidet veldig bra, og kommunikasjonen med Håkan Kristoffersson har vært veldig god. DEFA har løst prosjektet både raskt og bra, uten noe ekstra styr. Det setter vi stor pris på.

– Dessuten har DEFA veldig bra produkter, noe som gir en ekstra trygghet for oss.

Om resultatet sier hun:

– Det er stor forskjell på bilhallen før og etter oppgraderingen. Det er mye lysere nå og arbeidsmiljøet for personalet er mye bedre.