Osram LEDVANCE ble i sin tid etablert for å skille ut satsingen på lyskilder og armaturer. Da LEDVANCE ble splittet fra Osram i 2016, fikk selskapet rettighetene til å bruke Osram-navnet på lyskilder i 10 år, men nå er tiden inne til å samle alle produkter til det profesjonelle markedet under varemerket LEDVANCE, forteller de.  

Godt innarbeidet
- LEDVANCE er for lengst blitt innarbeidet som merkevarenavn hos grossistene og installatørene. Derfor omprofilerer vi nå Osram-produktene til LEDVANCE. Dermed blir både lyskilder, armaturer og smarthjem-produktene til proffmarkedet solgt under samme branding. 

- Det er en stor endring for oss, da mer enn 500 produkter skal omprofileres og meldes inn til alle grossister, EFO osv. Deretter skal det markedsføres tydelig ut til våre kunder. Men alle involverte har gjort en formidabel jobb, så nå er vi klare til å ta steget! 

LEDVANCE eies i dag av det kinesiske belysningsselskapet MLS Co., LTD, og er en verdensledende aktør innen belysning for fagfolk og sluttbrukere, med forretningsvirksomhet i mer enn 140 land.  Selskapet tilbyr et stort sortiment av LED-armaturer, avanserte LED-lyskilder, intelligente smarthjemløsninger og tradisjonelle lyskilder.

Vil bli en myk overgang 

Horn-Eggestøl forteller, at det vil bli en myk overgang. Det vil si at det i en overgangsperiode vil være produkter brandet med både navnet Osram og LEDVANCE i markedet. 

- Ja, av miljøhensyn ønsker vi ikke å tilbakekalle de produktene som allerede ligger hos grossistene eller på andre lagre. Etter hvert som det er behov for å fylle opp, vil disse automatisk bli erstattet med LEDVANCE-produkter. 

Selv om det har vært en stor prosess å omprofilere alle lyskildene, er ikke dette en stor omveltning for kundene, påpeker han. 

- Nei, som sagt er LEDVANCE blitt så godt innarbeidet i markedet. Den siste generasjonen av elektrikere, som er vant til å jobbe med smarte «duppeditter» av alle slag, har ingen lojalitet til Osram-navnet. Derfor er vi trygge på at vi skal bygge en like sterk merkevare med LEDVANCE. 

- Vi har også vært bevisste på å bruke den samme fargen og image på innpakningen, for å visuelt understreke at dette er de samme produktene som før, men med et annet navn. Jeg er helt sikkert på at dette vil bli en veldig sømløs og problemfri overgang, sier Thorsland. 

Når det gjelder forbrukermarkedet, vil derimot selskapet fortsette en tid til med Osram-navnet, opplyser de.