Kenneth ble ansatt midt i oktober i fjor, og gleder seg nå over at de nå er aktive i markedet og allerede har kunnet bokføre de første leveransene. 

- De første varene ankom lageret i Drammen for tre uker siden, og flere vil komme fortløpende. Innen sommeren vil vi ha fullt sortiment på elektrisk oppvarming av gulvinstallasjoner og utendørs snøsmelting. Men markedet har lenge vært nysgjerrige på oss, og vi er blitt veldig godt mottatt.

Hovedfokuset til selskapet vil ligge på varmekabler og varmefolie innendørs til næring og privatboliger, frostsikring av rør og is- og snøsmelting på tak og i bakke.

- De fleste boliger som bygges i dette landet har varmekabler, og vi bor i et kaldt land med mye is, snø og tele. Således er markedet enormt stort.

- Så og si alle boenheter i Norge har varmekabler og det er stort behov for snøsmelting, spesielt på næringssiden, i dette landet. Så markedet er nesten ubegrenset, sier Skretteberg.
- Så og si alle boenheter i Norge har varmekabler og det er stort behov for snøsmelting, spesielt på næringssiden, i dette landet. Så markedet er nesten ubegrenset, sier Skretteberg.

Velutprøvde produkter

Alle produktene er hentet fra samme fabrikk som søsterselskapet EVP AB har brukt i Sverige i snart 20 år. Og med velutprøvde produkter og tjenester av riktig kvalitet, gode garantier og tett oppfølging av kundene skal de vokse raskt både i omsetning og antall ansatte de kommende årene.

Allerede i år er lista for omsetning lagt på 10 millioner kroner, og om 2-3 år er den høynet til 50-70 millioner. Med andre ord; en svært hårete målsetting!

- Det betinger vesentlige investeringer. Men det er ingen tvil om at Cenika AS mener alvor av dette. Det er allerede investert 10 millioner kroner i Cenika Varme, og det er en trygghet også for markedet at vi har et så solid eierskap bak oss. Vi er kommet for å bli, fastslår han.

Unikt konsept

Gode produkter til tross, det er måten Cenika Varme vil hjelpe installatørene på han først og fremst trekker fram som det unike i konseptet.

- Etter det jeg kan forstå, er vi den eneste leverandøren av elektrisk varme i Norge som kan kjøre energiberegning - hvor vi finner ut energibehovet for å klare å varme opp de ulike rommene til ønsket temperatur, Vi legger inn U-verdier på alt av bygningsmateriale, og vi har samlet alle værdata fra hele Norge fra 1990 og fram til i dag. Dermed kan vi taste inn et postnummer og får opp en nøyaktig beregning basert på de historiske dataene.

Han trekker også fram snøsmelting utendørs, hvor treffsikkerhet, skreddersøm og raske leveringstider skal gjøre dem attraktive. 

- Vi kan bidra til at installatørene kan være helt trygge på at det de tilbyr og leverer er i henhold til bestillingen. Vi vet hvor stor effekt som skal til, da vi har dokumentert det. I tillegg er vi trolig den eneste leverandøren som har eget verksted i Norge hvor vi kan lage varmekablene selv på kundespesifikasjoner. Er det snakk om snøsmelting i en trapp, eksempelvis med 6 meter kabel per trinn, er det vanlig at man finner den kabelen som er nærmest i antall meter og må gjemme det overskytende. Vi kan derimot levere en kabel på 97,5 meter om det er det som skal til - og kun med et par dagers leveringstid.

- Gjennom energiberegningen holdes effektbruken til et riktig nivå og man unngår sløsing av energi. Og går du fra 1000 til 750 watt, gir det 25 prosent mindre materialbehov. Som igjen både er kostnadsbesparende og reduserer klimaavtrykket.  

Som en del av Cenika, kan de også tilby tilbyr ferdig styringsskap til snøsmelting, inklusiv rekkeklemmer og samsvarserklæring.

- Det gjør det veldig enkelt for installatøren.

Opprinnelig elektriker

Skretteberg er opprinnelig elektriker, og drev i sin tid både eget enkeltmannsforetak og installasjonsfirma. Deretter jobbet han fem år hos Devi og drøye sju år hos Unilamp - det siste året som salgssjef - innen han ble hentet til Cenika. Det har gitt ham både bredde i erfaringen og et svært stort kontaktnett. 

- Jeg kan raskt sette meg inn i kundenes behov, og blir mer en rådgiver for bransjen enn en selger.