- Elverdi har svært gode løsninger for digitalisering av salgsprosessen for elektrikere. Til tross for at løsningen ble lansert relativt nylig har den allerede fått et godt fotfeste i bransjen, med mer enn 100 elektrikerbedrifter som kunder. Elverdi og SmartCraft passer perfekt sammen, ettersom Elverdi kompletterer vår markedsledende portefølje av tjenester for håndverkere og entreprenører i Norden. Elverdi har også meget kompetente og innovative ansatte, sier Gustav Line, administrerende direktør i SmartCraft.

Elverdi-løsningen er med på å øke salget for elektrikerbedrifter. Løsningen, som er fullt mobil, gjør det mulig for elektrikere ute på oppdrag å utarbeide tilbud eller gjøre oppsalg raskt og enkelt. Løsningen sparer tid og ressurser, og sikrer at kunden får rask tilbakemelding, noe som i sin tur bidrar til økt omsetning for elektrikerbedriftene. Elverdi tilbyr også tilleggsprodukter som elektrikerbedriftene kan benytte på deres egne hjemmesider for å øke salget til nye og eksisterende kunder, skriver de i pressemeldingen. 

Det beste miljøet

- Vi er svært glade for å bli en del av SmartCraft, som vi regner som det beste miljøet når det gjelder programvareløsninger for entreprenør- og byggebransjen. Elverdi er utviklet for elektrikere av elektrikere. Som elektriker kjente jeg på kroppen de utfordringene man møter ute på oppdrag. Uten et mobilt verktøy er salgsprosessen tidkrevende og komplisert. Derfor utviklet vi vår løsning – for å legge til rette for nysalg og oppsalg for elektrikere, sier Jan-Gustav Nyheim, daglig leder i Elverdi.

Elverdi hadde driftsinntekter på NOK 5,5 millioner i 2021, en vekst på 30% i.f.t 2020, hvorav rundt 40 prosent var gjentakende inntekter. De gjentakende inntektene økte med 90 prosent fra 2020. Driftsmargin før avskrivninger og amortiseringer (EBITDA-marginen) var 31 prosent. Elverdi er lokalisert i Svolvær i Lofoten, og har 4 ansatte.

- Elverdi er vårt åttende oppkjøp, og en videreføring av vår strategi om aktivt å konsolidere bransjen gjennom fusjoner og oppkjøp. Gjennom dette oppkjøpet venter vi å oppnå betydelige synergier med våre eksisterende tjenester til byggebransjen, sier Gustav Line.

 

16,5 millioner

Kjøpesummen for aksjene er NOK 16,5 millioner, og beløpet ble betalt kontant. Oppkjøpet ble gjort gjennom SmartCrafts heleide datterselskap SmartCraft Norway AS.

Jan Gustav Nyheim, som er daglig leder i Elverdi og en av selgerne, har forpliktet seg til å kjøpe aksjer på det åpne markedet til en verdi av NOK 1 million innen tre måneder etter salget av Elverdi. Aksjene som Nyheim kjøper har en lock-up periode på 12 måneder etter gjennomføringen av salget av Elverdi.