Med Strømkontroll fra Futurehome kan de nå redusere strømkostnadene med opptil 30 prosent. Med en smarthub som styrer varmtvannsbereder, gulvvarme og elbillader, kan de effektivt regulere energiforbruket via en app på mobiltelefonen. 

– Sammenliknet med andre smartstyringssystemer som jeg har programmert tidligere, var det enkelt å sette seg inn i alle funksjoner, sier montør Simen Martinsen (26) i Gran Bygg og Elektro.
– Sammenliknet med andre smartstyringssystemer som jeg har programmert tidligere, var det enkelt å sette seg inn i alle funksjoner, sier montør Simen Martinsen (26) i Gran Bygg og Elektro.

Enkel oppkobling

Det er første gang montør Simen Martinsen (26) i Gran Bygg og Elektro har montert Strømkontroll fra Futurehome. Han mener systemet var intuitivt og enkelt å koble opp i huset på Jevnaker.
– Jeg monterte leverandørens smarthub i kjelleren, koblet reléet til varmtvannsbereder og 10 smarte termostater ble skiftet på forskjellige steder i huset for å regulere gulvvarmen. Sammenliknet med andre smartstyringssystemer som jeg har programmert tidligere, var det enkelt å sette seg inn i alle funksjoner. For huseierne blir det nå enkelt å styre energiforbruket fra en app lastet ned på smarttelefonen, sier montøren. Han ønsker å lære mer om bruken av systemet.

Kompetansepartner

– Vi arrangerer jevnlige kurs for elektrikere der de får detaljert kunnskap om programmering av Strømkontroll, sier salgssjef Kristian Lyngmo i Futurehome.

– En forutsetning for å befeste vår posisjon i markedet er å ha tette og gode relasjoner til elektroinstallatører.

​ – Vi leverer smarte energistyringssystemer, mens elektrikerne monterer dem. Boliger har 230 volts beredere og termostater og her er det kun autoriserte elektrikere som kan installere våre systemer. Elektrikere får grunnleggende opplæring i systemet slik at de på sikt kan bli en kompetansepartner for oss.

Regulering av elforbruket

Installatør og daglig leder Arne Einar Holmstykket i Gran Bygg og Elektro har fått konstruktive tilbakemeldinger fra Martinsen som hadde monteringsansvaret.
– Fordelen med slike smarte styringssystemer er at husstander kan regulere elforbruket i varmtvannsbereder, gulvvarme og elbillader via en app på mobiltelefonen. Kan du tenke deg en bedre måte å redusere strømregningen på, spør han.
– Fordelene med smarthussystemer er bl.a. strømsparing, komfort og fjernstyring.

Saken fortsetter under bildet: 
Strømkontroll Holmstykket (2)-1.jpg

– Fordelene med smarthussystemet til Future Home er bl.a. strømsparing, komfort og fjernstyring, sier installatør og daglig leder Arne Einar Holmstykket i Gran Bygg og Elektro

Tverrfaglig bedrift

Gran Bygg og Elektro er en tverrfaglig bedrift som leverer bygg-, sanitær- og elektrotjenester på Hadeland og deler av Østlandet. Bedriften ble etablert i 2012 og har i dag 11 ansatte med fire elektrikere, tre tømrere, to tømrerlærlinger og en elektrikerlærling. 

Strømreduserende tiltak
Med Strømkontroll fra Futurehome kan husstander spare inntil 30 prosent på strømregningen.
– Det kommer godt med ser vi på vinterens strømpriser som var skyhøye. Selv om prisene har falt den siste tiden, er det vanskelig å spå hvordan de blir i løpet av høsten og vinteren. Høyst sannsynlig kommer de til å øke, sier Holmstykket. 

– StrømKontrollpakken danner grunnlag for styring av varmtvannsbereder, gulvvarme og elbillader og alt automatiseres gjennom vår plattform, sier salgssjef Kristian Lyngmo i Futurehome.
– StrømKontrollpakken danner grunnlag for styring av varmtvannsbereder, gulvvarme og elbillader og alt automatiseres gjennom vår plattform, sier salgssjef Kristian Lyngmo i Futurehome.

God oversikt over strømforbruket

Lyngmo kan fortelle at tiltakene som er gjennomført i huset på Jevnaker vil gi fullstendig oversikt over strømforbruket.

– Systemet har innebygde algoritmer slik at strømmen brukes når prisen er lav. I Futurehomeappen på smarttelefonen får du oversikt over strømforbruket på varmtvannsbereder og varmegulv ned på timesnivå, understreker han.

Åpne smarthus standarder
Gjennom plattformen til Futurehome kan funksjoner i huset styres med de åpne smarthus standardene, Zigbee og Z-wave. Med StrømKontrollpakken får husstander det de trenger for å starte smart strømstyring. Pakken består av en Futurehome smarthub, termostat, 16A puck relé og HAN-sensor.
– Pakken danner grunnlag for styring av varmtvannsbereder, gulvvarme og elbillader og alt automatiseres gjennom Futurehome plattformen, sier Lyngmo.

Godt oversiktsbilde
– Huseier på Jevnaker fikk nettselskapet til å åpne HAN-porten slik at de nå kan måle eget strømforbruket på en effektiv måte. Det gir dem et godt oversiktsbilde over når man bruker mye eller lite strøm og basert på det gjøre nødvendige tiltak. Med alle smarte termostater i huset kan beboerne bestemme når strømforbruket skal senkes eller økes. Det gir deg full fleksibilitet over varmestyring og energiforbruk, sier Martinsen.

Kvalitetssikrede produkter
Lyngmo kan fortelle at alle selskapets installasjonsprodukter er utviklet og kvalitetssikret på egen lab i Oslo.
– Dermed får installatøren en driftssikker løsning som er tilpasset det norske markedet. For øvrig er vår smarthus-plattform godkjent for Enova-støtte. Du kan få tilbake 35 prosent av kostnadene begrenset opp til 10 000 kroner, sier Lyngmo til slutt. 


Uten navn-1.jpg