Asbjørn Lunde, daglig leder i Powerpal, påpeker at batterilagring spiller en avgjørende rolle i overgangen til et lavutslippssamfunn, og at de med dette partnerskapet er godt posisjonert til å møte framtidens utfordringer og muligheter.

- Vi ser frem til å arbeide sammen med Ayond og forme fremtiden for energilagring i Norden!

Partene lanserer i disse dager batteriskap for montering i næringsbygg, mobile ladestasjoner for elbiler, tungtransport og gravemaskiner.
Partene lanserer i disse dager batteriskap for montering i næringsbygg, mobile ladestasjoner for elbiler, tungtransport og gravemaskiner.

Ledende innen teknologi og bærekraft

Ayond er et anerkjent for sin ekspertise innen innovasjon og digital transformasjon. Mens Ayond fokuserer på å levere cutting-edge-løsninger innen energi, miljø og bærekraft for å imøtekomme dagens og fremtidens behov, er Powerpal en pioner innen bærekraftig energieffektivisering. Sistnevnte selger energi som en tjeneste gjennom smart maskinvare som er designet for å redusere energiforbruk og redusere utslipp. Programvaren gir brukerne informerte beslutninger om når strøm skal rutes, kjøpes, lagres og selges basert på forbruk og pris.

- Med deres "energy as a service"- løsning gjør de det mulig for bygg å drifte og kontrollere sitt eget energiøkosystem. En Powerpal-bygning kan kjøpe, lagre og bruke energi fra selvvalgte energikilder, selge overskuddstrøm og optimalisere egen energibruk i forhold til løpende tilgang og kostnader. Deres prisvinnende system gir alle friheten og kontrollen over sin egen infrastruktur, sier Svendsen. - Sammen vil vi bidra til å forme fremtiden for energilagring i Norden og videre.

Ladestasjoner fra Powerpal.
Ladestasjoner fra Powerpal.

Lanserer flere produkter

Partene lanserer i disse dager batteriskap for montering i næringsbygg, mobile ladestasjoner for elbiler, tungtransport og gravemaskiner.

- Vi ser et stadig økende fokus på utslippsfri byggeplass og næringsbygg, og her må vi gi bransjen konkurransedyktige produkter. Alle må få mulighet å bidra til direkte eller indirekte reduksjon av klimagassutslipp. Ønsker du batteri i en kontainer, på en henger eller i et skap skal du kunne få velge etter behov og størrelse. Vi skal bli best på batteri og gi akkurat det kundene og markedet ønsker og trenger.

I løpet av sommeren 2024 kommer det også en komplett serie med superladere. Disse skal raskt ut i markedet for å møte den økende etterspørselen.

- Nå som bransjen begynner å spisse seg og alle vet hva de vil ha, skal vi sørge for at kvalitet og produkt er tilgjengelig. Med systemer og produkter bygget i Norge og internasjonale partnere, kan vi enkelt tilby skreddersøm der det trengs. Vi tror produktkombinasjonen og komplementerende systemer skal dekke bransjens behov i lang tid fremover.

Stor etterspørsel

Partene forteller at de opplever stor etterspørsel etter produktene.

- Det er gøy å se vi treffer godt på markedet med produkter og forretningsmodellen som kan gi stor vekst fremover. Som norske selskap skal vi vise vei og sikre en god industriell skalering!