Geir Ove Kulseth er fra Nardo i Trondheim, og tok elektroutdanning på den tidligere yrkesskolen Brundalen VGS. I 1999 ble han lærling og gikk læretida i installasjonsbedriften Fjeldseth. Der ble han tidlig tillitsvalgt. I 2017 ble han ansatt på forbundskontoret i 2017, med ansvar for etterutdanning.

- Høy moral blant de streikende

Kulseth bruker dagene til å besøke medlemmer som er i streik, og rapporterer at han møter god stemning og stor kampvilje over hele linjen.

- Ja, alle er klare til å fortsette inntil motparten forstår at de må åpne lommeboka. Vi holder ut, uansett hvor lang tid det vil ta.

- På hvilke premisser har dere valgt ut bedriftene i første uttak og eventuell senere opptrapping?

- Det har ikke jeg vært med på, i og med at jeg er såpass nyvalgt i rollen. Men det handler om å plukke ut de store bedrifter med høy organisasjonsgrad og der streiken vil få konsekvenser. Ofte er det et felles løp mellom oss og Fellesforbundet.  

- Hvordan opptrer de streikende i forhold til de som ikke er organisert?

- De uorganiserte kan jobbe som vanlig, det er ikke noe vi bryr oss med så lenge det foregår «etter boka», sier han innen han haster videre. Det er hektiske og lange dager for den ferske forbundslederen.

Caverion Norges administrerende direktør Knut Gaaserud sier at selskapet har sendt ut permitteringsvarsler, og håper på ne snarlig løsning på konflikten.
Caverion Norges administrerende direktør Knut Gaaserud sier at selskapet har sendt ut permitteringsvarsler, og håper på ne snarlig løsning på konflikten.

Var forberedt

Caverion Norge er et av selskapene som er blitt hardest rammet i det første streikeuttaket. - Det var litt overraskende at det faktisk ble streik, men som selskap er det lite vi kan gjøre med dette, sier administrerende direktør Knut Gaaserud.

- Vi hadde forberedt oss ved å klargjøre kundeinformasjon og utsendelse av permitteringsvarsler. Vi forsøker å håndtere våre kunder på en best mulig måte, innenfor de rammene vi har tilgjengelig under konflikten. Utover dette har vi ingen annen kommentar enn at vi håper på en snarlig løsning av konflikten.

Foreløpig er disse elektrobedriftene tatt ut i streik. Dersom partene ikke kommer til enighet i løpet av uka, går også disse bedriftene ut i streik fredag.