– Dette er mye bedre enn det tilbudet vi fikk først, sier en fornøyd LO-leder Peggy Hessen Følsvik. – Ja, dette er et historisk godt resultat! Lønnsvekst ender på 5,2 prosent. Alle LO-medlemmer får 7,5 kroner mer i timen, de lavtlønte får 11,5 eller 10,5 kroner mer, avhengig av om de har lokal forhandlingsrett eller ikke.

Streiken avsluttes umiddelbart og LO-medlemmer er tilbake i jobb så snart det lar seg gjøre.

– Dette er LOs bidrag til å snu en utvikling som har gått i feil retning de siste årene, uttalte hun.

NHO-sjef Ole Erik Almlid sa på pressekonferansen at mange av deres bedrifter nå er glade for at streiken er over, og la ikke skjul på hva han mente om streiken:  

– Det er bra at vi endelig har en løsning med LO. En unødvendig streik er over, og vi har avverget ytterligere konsekvenser for både bedriftene, arbeidsplassene og samfunnet. Nå kan vi legge fram en løsning som i sum er akseptabel!

Resultatet ble som følger:

- Lønnsvekst på 5,2 prosent. Det er det samme som skissen som riksmekleren la frem søndag.

- Det generelle tillegget ble på 7,5 kroner (2,1 prosent - 14 625 kroner), mot 7 kroner (1,9 prosent) i skissen LO sa nei til søndag.

- Anslaget av hva de lokale tilleggene vil bli i år, ble redusert fra 1,9 til 1,7 prosent.

- Lavlønnstillegget heves til tre kroner (5.850 kroner).

 

Løsningen betyr at en noe større andel enn normalt av lønnsveksten gis sentralt. Det vil dermed bli noe mindre andel igjen til de lokale oppgjørene enn vanlig.