Team Rynkeby er et europeisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til barn med alvorlige sykdommer. I Norge går pengene til Barnekreftforeningen og forskning på barnekreft, noe som gir deltakerne en meningsfull grunn til å delta på dette krevende eventyret. Team Rynkeby Salten består av 42 deltakere, inkludert støtteapparatet som er essensielt for gjennomføringen.

Sammen for en god sak

I fjor hadde Elektro én syklist på laget i Wiggo Bjørnerud. I år har han fått med seg kollegaene Bjørnar Reinholdtsen og Stephen Anker Antonsen. Reinholdtsen har syklet en del tidligere, men Antonsen er ny bak styret, skriver Elektro Bodø.

- Jeg har ingen erfaring fra konkurransesykling tidligere, men ble veldig inspirert av Wiggo sin innsats i fjor, sier Antonsen. – Da det ble snakk om at Bjørnar også skulle være med, ble det en mer seriøs prat om å søke seg med på laget i år. Heldigvis er vi flere som ikke har vært “borti” en sykkel tidligere. Det er utrolig gøy å se hvordan vi sammen som lag blir bedre og bedre, legger Antonsen til. 

- En av grunnene til at jeg deltar i år igjen er at det er en utrolig fin sak å sykle for og samle inn penger til, forteller Bjørnerud. - Man kjent med mange nye folk og turen i seg selv er helt fantastisk. Det er noe veldig vakkert med å ha en felles agenda. Vi jobber sammen mot et felles mål, sier Bjørnerud.

Fra Bodø til Paris

28. juni reiser Team Rynkeby Salten til Berlin. Herfra skal de sykle sammen med de tyske lagene til Paris hvor de vil være fremme 7. juli. 

- Vi har fått en veldig god relasjon til lagene i Tyskland, forteller Bjørnerud. – Spesielt lokallaget i Berlin. Distansen fra Berlin til Paris er omtrent like lang som mellom Oslo og Paris, cirka 1300 km lang.

I tillegg til deltakere som samler inn penger til Barnekreftforeningen, har Elektrogruppen vært en betydelig bidragsyter og gått inn som gullsponsor. 

- Vi syns det er stor stas å se våre ansattes engasjement for en slik god sak, uttrykker Einar Jørgensen, administrerende direktør i Elektro AS, stolt. – Da spørsmålet om å være sponsor ble lagt på bordet, var avgjørelsen svært enkel.

Videre betaler deltakerne selv for alt utstyr, inkludert sykler, hjelmer og trøyer.

- Vi som deltakere blir ikke sponset, men kjøper alt fra trøye til sykkel og hjelm selv, forteller Reinholdtsen. – Vi investerer egne kroner for å være med å støtte saken. Alle sponsormidlene går selvsagt direkte til Barnekreftforeningen, sier Reinholdtsen videre. 

Elektrogruppens støtte går dermed langt utover økonomiske bidrag; det handler også om å fremme et fellesskap der ansatte er aktive deltakere i en større bevegelse for veldedighet.

Vil du være med å støtte Team Rynkeby Salten?

Vipps en gave til 33733