Serviceavdelingen består av 2 serviceledere, 11 montører, 2 lærlinger og 1 hjelpearbeider og leverer alt av elektriske installasjoner mot private og næring – og har også rammeavtaler mot stat og kommune.

Graham anslår at nær 40 prosent av oppdragene handler om privatmarkedet. Det vil si at de er ute i felten hver dag og møter mennesker.

Mange ble redde
Da Erna Solberg «trykket på den store røde knappen» i mars 2020 og lukket ned landet, skapte det stor usikkerhet og mye frykt i befolkningen. Det fikk store konsekvenser for bransjen, og heller ikke Bravida Sarpsborg unngikk permitteringer.

- Vi fikk en del avbestillinger fra private, samt at sykehjem og kommunale eldreboliger ikke ville ha oss inn. Heldigvis var det kortvarig da man etter hvert lærte seg å leve med situasjonen. Vi var forholdsvis raskt i jobb igjen, men arbeidsdagene ble selvsagt helt annerledes.

- Nå sto smittevern øverst på agendaen, som den har gjort siden. Og det som var annerledes og nytt den gangen, er blitt selvsagte rutiner i dag. Her i kontorlandskapet vårt er det eksempelvis fortsatt påbudt med ansiktsmaske så fort vi beveger oss ut i fellesarealer.

- Hvordan har dere tilrettelagt arbeidene når dere er hjemme hos folk?
- Vi har gjerne ringt først for å høre om det er smitte i husstanden. Om det er det, har vi spurt om det er mulig at de kan forlate boligen mens vi er der, alternativt å utsette jobben. Vi har vært veldig bevisste på å beskytte våre ansatte best mulig, og har lyktes med det. Vi har så langt sluppet billig unna, selv om det vi hadde noen i karantene i den travle førjulstiden i fjor som ga visse utfordringer.

Montørene Vidar Havdahl og Oscar Løvheim er to av de som har jobbet ute i felten under pandemien, hvor håndsprit og munnbind er blitt like obligatorisk i bilen som kabelkutter, clips og multimeter i verktøykassa.

- Mens det er et gjennomgående strengt smitteregime på sykehjem og andre offentlige bygg, er det naturlig nok litt ulik holdning til korona og smittevern hos «herr og fru Hansen». Men vi er uansett veldig bevisste på å bruke håndsprit og munnbind, og ikke minst holde anbefalt avstand.

- Det har gått stort sett bra, men det er klart det ikke er spesielt behagelig å stå oppunder taket å kople lys med munnbind. Men samtidig er det veldig bra å kunne være i jobb i en tid hvor mange andre bransjer sliter, understreker de.