Hamar, Norge – [13.10.2023] – Opprettelsen av et eget kontor i Norge er en del av amerikanske Vertivs strategiske ekspansjonsplaner og vil styrke samarbeidet med datasentergiganten Green Mountain, som for tiden bygger Norges største datasenteranlegg i Hamar.

Partnerskap med grønn vekt

Som en viktig del av sin ekspansjonsstrategi bygger Green Mountain nå det som vil bli Norges største datasenteranlegg, OSL-2Hamar, på Heggvin Næringspark i Hamar. Green Mountain er kjent for sin miljøvennlige tilnærming og har allerede oppnådd imponerende resultater, inkludert en Power Usage Effectiveness (PUE) på 1.25 og 100 % vannkraft. Anlegget på Hamar skal etter planen ferdigstille sin første 30MW-bygning i november 2023, og vil ha en kapasitet på 90 MW fornybar vannkraft, med muligheter for skalering opp til 150 MW for fremtidig vekst og strømnettbalansering.

Green Mountains CEO, Svein Atle Hagaseth understreker selskapets forpliktelse til miljøvennlige datasentre:
- OSL2-Hamar-prosjektet er en stor utfordring som krever kollektiv innsats og sterke partnerskap, derfor vil vi rette en stor takk til Vertiv for deres støtte. Deres engasjement og ekspertise har vært en viktig driver for suksessen til dette initiativet, og vi setter stor pris på samarbeidet om å forme morgendagens miljøvennlige datasentre.

Termisk styring og avansert batterilagring

Vertiv har vært en pålitelig partner for Green Mountain siden 2020 og har levert effektive løsninger innen termisk styring og kraft. Som en del av den siste utvidelsen har Green Mountain implementert Vertivs Liebert® EXL S1 UPS med Dynamic Grid Support og avanserte batterilagringssystemer for å støtte fornybar energi og bidra til strømnettbalansering.

  • Nå som vi utvider virksomheten vår i Norge og med det støtter Green Mountains vekstreise, er vi i Vertiv stolte over å spille en sentral rolle i å tilby effektive og skalerbare infrastrukturløsninger og tjenester. Dette samarbeidet er et godt eksempel på vår rolle i å levere innovativ datasenterteknologi. Sammen former vi fremtiden til datasentre, samtidig som vi driver innovasjon, økt effektivitet og forretningsvekst, fortsetter Karsten Winther, president for Vertiv i EMEA.
Karsten Winter, Vertiv

Green Mountain jobber også med innovative prosjekter innen spillvarmeutnyttelse, sirkulær økonomi, smartbelysning og innovative kjøleløsninger.

Partnerskapet for fremtidige vekstmuligheter

Ved å etablere et eget kontor i Norge forsterker Vertiv sitt samarbeid med Green Mountain og forpliktelsen til å levere bærekraftig og skalerbar infrastruktur for å møte økende krav fra kunder og sluttbrukere. Partnerskapet reflekterer også Vertivs rolle i å levere innovativ datasenterteknologi og støtte utviklingen av morgendagens miljøvennlige datasentre.

- Vi er stolte over å være i tet når det gjelder bærekraft og datasikkerhet og vi er forpliktet til å dele vår ekspertise på tvers av markedet, for å bidra til å skape balanserte leveransemodeller og bærekraftspraksis. Vår visjon inkluderer realisering av flere lokasjoner i Norge, som vil fungere som vår hub. Med den forventede økningen i bedrifters generelle digitalisering, er vi godt rustet til å møte disse kravene med langsiktig kapasitet, avslutter Hagaseth.