-  Dette er en gledens dag, uttaler styreleder Bjørn Moen (Heidenreich). Vi tror vi kan høste synergier av at hele den tekniske handelen i byggenæringen er samlet i et felles bransjestyre i Virke. Vi støter på mange av de samme utfordringene på tvers av de tekniske disiplinene og da gir det mening å sette hodene sammen, fortsetter Moen.

Bransjefelleskapet skal være en arena for utvikling og fellesinnsats på de områdene hvor man ser at det kan være nyttig å jobbe sammen på tvers av de ulike verdikjedene. Gjennom å samle alle Virkes store grossister i byggenæringen i ett styre vil organisasjonen også ha muligheten til å kunne løfte og fronte saker med en større tyngde på vegne av handelsleddet i byggenæringen. Det er bransjedirektør i Virke, Kjetil Vee Moen som vil håndtere det nyetablerte styret og koordinere arbeidet som skal gjennomføres på vegne av medlemmene.

-  Virke og styret i Virke Teknisk Handel ser fordelene og de positive synergiene ved å samle de store grossistene innen bygg i ett styre. Dette vil kunne gi handelen i byggenæringen en sterkere stemme i det politiske arbeidet med å sikre konkurransedyktige vilkår og rammebetingelser for næringen. Vi ser også at byggenæringen har mange komplekse og spennende utfordringer foran seg både på sporbarhet, standardisering, forretningsetikk, digitalisering og bærekraft. Vi ønsker å bidra i dette samarbeidet om å forme fremtidens byggenæring sammen med de andre bransjeorganisasjonene og de gode initiativene for utvikling av byggenæringen. Om vi skal nå klimagassmålene og alle de andre kravene som stilles til moderne bygg må vi jobbe sammen,  sier Kjetil Vee Moen.

Det nye styret i bransjefellesskapet består av styreleder Bjørn Moen (Heidenreich), Runar Hansesætre (Ahlsell), Lars Tendal (Brødrene Dahl), Jørn-Are Bergh (Onninen), Jan Willy Fjellvær (Solar), Lars Hamborg (Sonepar), Hege Amundsen Elvestad (Berggård Amundsen), Vegard Halden (Motek), Svein Oftedal (Würth)