EL-PROFFEN har samarbeidet med Norges Hyggeligste Håndverker i flere år, og Bransdal er ikke i tvil om at konkurransen skaper positivt engasjement rundt håndverksbransjen og løfter frem gode rollemodeller. Han er litt forundret over at elektrobransjen ikke er mer «på», i en tid hvor veldig mange bedrifter både sliter med å rekruttere nok fagarbeidere og at mange elektrikerne velger å slutte i yrket etter noen få år.

- Dette er med på å skape positiv oppmerksomhet både rundt elektrikere og andre håndverkere, samt økt stolthet internt. Selv om det naturlig nok er et trangt nåløye for å nå helt til topps, er det veldig stas å bli nominert. Det viser at man blir satt pris på av kunder eller kollegaer, som kan motivere til at noen blir lenger i yrket.

Årets kåring er den sjette i rekken, og listen over tidligere vinnere forteller at det er tre snekkere og to rørleggere som så langt har gått helt til topps. Kanskje er tiden inne til at vi får en elektriker som stikker av med seieren?

Nå skal det sies at Brahim Echarif fra IKT Elektro i skrivende stund ligger høyt oppe på topp 20-lista med 27 nominasjoner, og at Gorm Eidesvik, Los Elektro og Mari Stormark Helland, Teca AS og Christer Iglebæk, Stokkeland Elektro også er å finne på lista med henholdsvis 7, 5 og 5 nominasjoner. Men av alle nominasjoner som har kommet, er det altså et fåtall elektrikere - spesielt i forhold til snekkere og rørleggere.

Heder og ære

I tillegg til den hederen og æren det er å være blant de nominerte, vanker det også fine premier på vinnerne. Som Norges hyggeligste håndverker, får man fri leasing i 3 år av en varebil på grønne skilter, inkludert valgfritt fabrikkmontert utstyr på inntil 50 000,-, vinterhjul og service- og vedlikeholdsavtale. Premien har en verdi på ca. 250.000, kroner. I tillegg vanker det flere verktøypakker, mobilabonnement og gavekort som samlet er verdt et par hundre tusen kroner.

Heller ikke vinnerne av de enkelte yrkeskategoriene, men som ikke når helt opp i finalen om å bli Norges hyggeligste håndverker, går tomhendte hjem. Norges hyggeligste elektriker får med seg gavekort fra EL-PROFFEN på 20.000 kroner, og også finalistene i denne kategorien får en «trøstepremie» fra samme sponsor verdt flere tusen kroner. 

- Oppfordringen må bli at elektrobransjen melder inn gode kandidater og følger opp med å gi sin stemme til den de mener fortjener det. Den har litt å gå på i forhold til flere andre bransjer, sier Brandsdal.

Kåringen åpnet for nominasjoner den 25. april, og det tas i mot nominasjoner og stemmer frem til 10. august. Da velger en fagjury ut 21 finalister som går videre til selve finalen den 24. september.

21. september trekker juryen seg tilbake og vurderer finalistene. På finalen den 24. september kåres kategorivinnerne og tilslutt kåres Norges Hyggeligste Håndverker!

Alt om kåringen kan du lese her.