- Dette er en viktig kampanje som skal bidra til å bryte ned noen av fordommene mot yrkesfag. Vi vet at foreldres holdninger spiller en stor rolle for barnas utdanningsvalg og nettopp derfor er foreldre en av de målgruppene vi ønsker å nå, sier Svein Harald Larsen, fagsjef for kompetanse i Nelfo.

Kampanjen har et felles mål om å opplyse og inspirere foreldre med barn i ungdomsskolealder om de mange mulighetene innenfor yrkesfag. Kampen mot fordommer og myter om yrkesfag står sentralt, og målet er å vise mangfoldet og fremtidsmulighetene yrkesutdanninger tilbyr. Denne kampanjen tar sikte på å engasjere foreldre til ungdom som står overfor valg av videregående utdanning.

– Våre medlemsbedrifter skriker etter flere folk med riktig kompetanse. For å sikre rekrutteringen er vi avhengige av at flere velger elektrofag. Det er de som jobber med elektrofag som gjør det grønne skiftet mulig, så en utdanning innen det vil være samfunnsnyttig. Å jobbe med å redde verden er slett ikke for de uten ambisjoner, sier Larsen med henvisning til teksten på bildet i artikkelen.

Fakta om yrkesfag

Kampanjen spør om foreldre har fordommer som står i veien for barnas framtid.

– Vi vil ha dem til å stoppe opp, tenke over om det stemmer, for deretter å søke mer informasjon om yrkesfag, sier Larsen.

– Valg av utdanningsretning bør være kunnskapsbasert. Å endre holdninger tar tid, og vi får ett nytt sett med foreldre å jobbe med hvert år. Ved å bryte ned fordommer og feiloppfatninger, søker kampanjen å bidra til at enda flere velger yrkesfag og blir lærlinger og fagarbeidere, avslutter Larsen.

Du kan lese mer om kampanjen på yrkesfag.no. Der finner du faktainformasjon om yrkesfag, inkludert karriereveier, muligheter for videre utdanning, og hvordan yrkesfag bidrar til personlig og faglig vekst.

Det er Byggenæringens Landsforening (BNL), Nelfo, Fornybar Norge, NHO Sjøfart, Norges Bilbransjeforbund, Byggevareindustriens forening og WorldSkills som står bak kampanjen for å få flere til å velge yrkesfag.

Vil du vite mer om elektrofag, sjekk gnizt.no.

Deltakere i kampanjen:
Byggenæringens Landsforening
NHO Sjøfart
Nelfo
Fornybar Norge
Norges Bilbransjeforbund
Byggevareindustriens Forening
WorldSkills Norway

Kilde:Nelfo