Det vil Zaptec hylle i en ny video sammen med Stavanger Symfoniorkester 

- Du har kanskje ikke sett for deg en elektriker som installerer en elbil-ladeboks midt på scenen i Stavanger Konserthus, mens et strykeorkester spiller Edvard Grieg i bakgrunnen? Det er altså det som skjer i Zaptec og Stavanger Symfoniorkesters nye video. Ved å vise en elektriker som installerer en Zaptec-lader til Griegs kjente «Holberg-suite», ønsker Zaptec å berømme det harde arbeidet og dyktigheten til alle norske elektrikere, samtidig som de viser hvor kort tid det tar å installere en Zaptec ladeboks hjemme, sier Maiken Økland, kommunikasjonssjef i Zaptec.

Saken fortsetter under bildet:

Maiken - Zaptec-1.jpgBilde: Maiken Økland, kommunikasjonssjef i Zaptec.

– Vi ønsker å understreke elektrikerens viktige rolle og gi dem den oppmerksomheten og hyllesten de fortjener. Vi kan ikke snakke om kvalitet og sikkerhet uten å nevne de dyktige elektrikerne som installerer våre ladebokser.Uten flinke elektrikere hadde ikke Norge vært den elbilladenasjonen vi er i dag, og i Zaptec hyller vi de små tingene som ofte går ubemerket hen, påpeker Økland.

I videoen møter vi Jone Oliversen, en Zaptec-ansatt med elektriker-bakgrunn, som monterer ladeboksen i sanntid med stoisk ro.

-Jeg har aldri forestilt meg at en slik jobb noen gang ville fått en slik hyllest. Elektrikeren fortjener ros. Her snakker vi om en yrkesgruppe som får samfunnet til å fungere hver dag, det er viktig at vi ikke glemmer, sier Oliversen.

Der videoen først og fremst er for å vise det gode arbeidet som gjøres av elektrikeren, ønsker Zaptec også å vise hvor raskt og effektivt det er å få installert en elbillader hjemme. En undersøkelse gjennomført av YouGov for Zaptec tidligere i år, viste at nesten én av ti nordmenn fortsatt lader elbilen sin fra stikkontakt. Videoen kan dermed også ses på som en oppfordring til å installere en ordentlig lader hjemme.

– Kontinuerlig lading av elbil fra stikkontakt er ikke anbefalt. Det medfører en belastning på det elektriske anlegget siden ledningene belastes med maksimal kapasitet over tid. Det er hverken de fleste stikkontakter eller elektriske anlegg konstruert for, og denne belastningen kan føre til varmgang og i verste fall brann, sier Økland.

– En dedikert ladeboks tåler mer strøm og har flere ekstra sikkerhetsfunksjoner innebygd i systemet slik at du unngår risikoen for varmgang og brann. Det er spesielt viktig hvis du lader elbilen din om natten.