Slik begynner Tom-Erik Foldnes sitt innlegg på FB-gruppa «Elektrikere - Kompetansedeling mellom fagfolk» som kommentar til Elektro24-7s redaktør Tom Helgesens utspill om installatører som gir blaffen i det grønne skiftet. Foldnes har de siste årene jobbet som prosjektleder og serviceleder for LOS Elektro, Bergen, men tar nå steget over til lærerjobb for Vestland fylkeskommune. 

- Det er greit at vi skal selge mer og tjene mer. Utfordringer er at det finnes så mange leverandører av det jeg anser som halv-løsninger og lite utprøvd teknologi, mens vi har problemer nok med å holde tungen rett i munnen når vi har mange kunder på blokken som alle ønsker tett oppfølging, gode råd, hyppige tilbakemeldinger og gode priser, utdyper han.

- Jeg tok nok tatt litt hardt i innlegget mitt, men dette er tema jeg tidligere har forsøkt å lufte med leverandørene, understreker han.

Videre har han skrevet følgende på FB-gruppa, som Elektro 24-7 har fått lov å gjengi:

«Montøren har ikke peiling på hvordan halvparten skal installeres, og går i de fleste feller som gås i kan under rørsetting. Majoriteten av produktene er utgitt etter nyttår og med det tempoet som har vært i det siste har vi ikke hatt tid til å "få gratis kurs" hos xComfort, Fibaro, Plejd, Namron, Heatit, Sensio, SmartONE, SG og Elko - for å nevne noen.

Så begynner den ene komponenten å havarere, så den andre... det viser seg at du kan ikke ha dimmepille og persienne-aktuator i samme boks for det genererer for mye varme.. Okey, da vet vi det. Bryte-aktuatoren tåler 10A, men maks 13,8 for led lamper, den kutter heller ikke ordentlig, så nå står ledlysene og flimrer svakt når de egentlig skulle vært av. For i Norge har vi IT nett, noe produsenten av elektronikken aldri har hørt om...

Dimme-aktuatoren til xComfort tar 14 spotter, SG sin tar 9, Etman sin tåler 15 og Plejd sin tåler 18 om dagen og 16 om natten. Du har selvfølgelig montert 14 spotter, og SG-dimmer for xComfort sin lager flimring ved 18% dimmenivå når det er mer en 7 spotter. Og Plejd var tom på lager og støttet ikke Google Home på det tidspunktet installasjonen ble planlagt.

Persiennen slutter å fungere; det må du ta med leverandøren av persiennen, sier du til kunden. Å nei da.. dette har du levert, så du får jammen santen ta å ordne opp! Persienneleverandøren nekter å komme før du har utført diverse feilsøkingsrutiner. Du er en profesjonell kunde så den kostnaden tar du selv...

Solcellene genererer ikke nok strøm! "Du sa jeg kom til å spare de inn igjen på 15 år, det går ikke i dette tempoet!". Det var det solcelle-leverandøren sa til deg, men det er klart at det er forskjell på hva han kan si til deg og hva du kan si til en "ikke sakkyndig". Nå har det regnet 34 dager i strekk og solcellepanel produserer ikke strøm når det regner .... men det regnet (!) du med at kunden var klar over. Og det var han jo, men det er jo et ypperlig påskudd for å hale ut betaling av siste faktura. Ja, ok, får ta det senere....

Systemet har dessuten ikke fungert slik du lovet. Konen med iPhone 7 får ikke styre varmen på badet i 2.etg og sønnen med Huaweii P30 som er bannlyst av Android har ikke støtte for å kunne styre noen ting. Du informerte aldri kunden at de måtte ha IOS12.0 eller Android 17,34 +/- for å kunne styre alle appene.

Smartlåsen til inngangsdøren har du heller aldri levert, du trodde at kunden ikke ville ha det. Men de sa jo på det første av 4 møter at det var noe de kanskje kunne tenke seg, så de regnet med at det var tatt hånd om selv om det aldri ble nevnt i noe tilbud, punktliste eller beskrivelse etter den ene bikommentaren på det første møtet.

Så ja, Tom Helgesen ... installatøren sover nok i det grønne skiftet. Eventuelt har det blitt litt vanskelig å levere noe du selv tror på. Samtidig er kunden blitt veldig godt informert både om hvor billig han skal ha det og hvor bra det skal bli.

EDIT:

Dette er en overdrivelse med rot i virkeligheten. Selv om det ikke alltid er så vanskelig, har man som regel mange andre ting å tenke på også når man skal ha fornøyde kunder, godt rykte, glade kollegaer, ryddig bil, gode samarbeidspartnere osv. Alt krever sitt!»