- Vi ansatte to montører på nyåret 2022 og en lærling høsten 2022. Vår målsetning er i løpet av 2023 å øke bemanningen med 40-60 prosent sammenlignet med dagens bemanning, forteller Geir Langemyr, daglig leder i FLOW Bredesen Elektro i Arendal.

Han legger til at de ble godkjent lærebedrift høsten 2022. De ønsker å ha høyt fokus på å få inn lærlinger, trimme dem slik at de blir gode FLOW ambassadører med de grunnleggende verdiene firmaet har; kvalitet, kompetanse, gjennomføring og innovasjon. 

- Lærlinger som kommer rett fra skolebenken er som regel sultne, motiverte, lærvillige og formbare, sier Langemyr.

Tar på seg små og store jobber

FLOW Bredesen Elektro i Arendal har siden oppstarten høsten 2021 jobbet mbredt i markedet. Dette har gitt den nystartede bedriften en rekke interessante og varierte jobber. Blant annet en stor kjøkkenombygging for en kjent lokal restaurant, samt flere oppdrag fra en entreprenør som utfører alt av vedlikehold på broer. Etter at bedriften signerte rammeavtale med en barnehage, fikk de bestilling på utskifting av eksisterende brannvarslingsanlegg til et helt nytt brannvarslingsanlegg.

- Hos en større eiendomsforvalter har vi i løpet av høsten byttet ut et stort antall lysarmaturer med nye LED-armaturer, samt oppgradert hovedtavler og underfordelere hos samme kunde. I samarbeid med FLOW VVS Kristiansand har vi også levert og installert to større varmepumper som avlastning på varmesiden i eiendommens butikklokaler, sier Geir. 

- Etter denne jobben ønsket kunden tilbud på service og rammeavtale da vi var ferdige med jobben. 
Det er slik vi ønsker å jobbe, og gjennom å utføre en god jobb for våre eksisterende og nye kunder, skaper vi tillitt som igjen generer nye oppdrag. Det er slik selskapet må bygge seg opp. 

- Vi er et eget aksjeselskap, men har i tillegg et godt samarbeid med våre to søsterselskap på FLOW Bredesen Klima og FLOW Bredesen VVS i Arendal og omegn. Vår målsetting er å dra synergier av hverandre i markedet.
 

Markedet fremover

For en liten bedrift er det naturlig at man i oppstartfasen også satser på privatmarkedet. Samtidig er strategien til FLOW Bredesen Elektro rettet inn mot B2B nærings- og eiendomsmarkedet. Bedriften ønsker å inngå nye avtaler med større næringskunder og eiendomsbesittere med hovedfokus på service- og rammeavtaler, samt drift og vedlikehold.

- For 2023 ønsker vi fortrinnsvis middels store prosjekt og har flere spennende tilbud ute i markedet som vi håper å få tilslag på. Satsingen fremover vil være å jobbe målbevisst for å inngå flere nye service- og rammeavtaler med lokale og nasjonale selskap og bedrifter, sier Geir.

Videre for 2023 er målsetningen å kunne bli ISO 9001 og ISO 14001-sertifisert. Det handler i all hovedsak om kvalitetsledesystemer for å sikre kvalitet og gode leveranser, samt kontinuerlig forbedring når det gjelder systematisk miljøledelse.

2023 blir et spennende år

Den økonomiske usikkerheten i markedet påvirker hva bedrifter har råd til, men drift og lovpålagt vedlikehold må likevel utføres. Strømpriser og mye annet kan ødelegge for både nye og eksisterende avtaler, men bedriften har en lur strategi for å unngå avbestilte oppdrag.

- 2023 blir et spennende år med tanke på hvilke kunder vi har begynt å bygge relasjoner med og hva dette kan genere av oppdrag fremover. Med dagens økonomiske situasjon, ser vi at det kan være størst muligheter for jobber ut hos næringskundene. Energibesparende tiltak blir svært viktig fremover for å få kontroll på kostnadene i byggene, sier den daglig lederen i elektrobedriften 
- Vi har noen fanesaker vi jobber med, og ved å tilpasse seg markedssituasjonen, vil det stadig dukke opp nye arbeidsområder.

Lysrør med kvikksølv blir ulovlig fra september 2023. Det vil medføre stor etterspørsel i markedet. for å skifte ut gamle lysrør til nye miljøvennlige alternativ, som for eksempel LED-belysning.

- Vi kommer til å ha et stort fokus på utskifting av lysrør med innhold av kvikksøl i næringsmarkedet. Det gir dessuten både stor lysvinning og energibesparelse ved å bytte til LED-lys, sier Langemyr.
- I tillegg til å være et supert miljøtiltak, kan man spare opptil 70 prosent av energiforbruket.

Må finne trygge leverandør i jungelen av aktører

Utviklingen i elektrobransjen går i et enormt tempo om dagen, og alt som har med styring og elektronikk å gjøre må man henge med på. Det grønne skiftet med solceller og smarte bygg er allerede på full fart inn i markedet. Innenfor dette området, er det mange aktører. 

- Vi vil nok oppleve at det vil komme enda flere aktører som vil prøve seg, og som påstår at de har den «beste» løsningen. Det er en jungel av aktører å velge mellom, så det gjelder å finne gode og trygge leverandører som vi kan etablere gode relasjoner til, sier Geir.

Den kvaliteten FLOW Bredesen Elektro ønsker å levere, innebærer en sunn virksomhet med en god bedriftskultur, et godt arbeidsmiljø, høy grad av sikkerhet, lavt sykefravær og trivsel for alle medarbeiderne. 

- Klarer vi det, vil bedriften kunne levere gode økonomiske resultater over tid. Det er en vinn-vinn situasjon for ansatte, kunder og virksomheten, avslutter Geir Langemyr, daglig leder i FLOW Bredesen Elektro i Arendal