- Det blir veldig spennende å følge Fredrik. Han har forberedt seg veldig godt og er faglig sterk. Oppgaven er hemmelig frem til konkurransen starter. Dette er en fordel for oss da det krever en allsidig og løsningsorienter elektriker noe Fredrik absolutt er, sier trener og WorldSkills-ekspert, Harald Haugen.

En av de beste kvalifiseringene noensinne
Fredrik Vehus Skjerve kvalifiserte seg til VM under NM for elektrikere i mars, hvor han gjennomførte en av de beste kvalifiseringene fra norske utøvere noensinne.

Yrkes-VM 2022 foregår som et desentralisert mesterskap hvor de ulike fagene arrangeres i 15 ulike land. VM i elektrikerfaget arrangeres 24.- 26. november i Salzburg i Østerrike. Det er deltagere fra 26 land i konkurransen.

Hvilke forventninger har Fredrik til egen innsats under Yrkes-VM 2022?

– Målet er å gjøre en så god innsats som mulig, og da tenker jeg både på forberedelsene og gjennomføringen av selve konkurransen. Klarer jeg det så får vi se hva det holder til i internasjonal sammenheng, det er knallhard konkurranse.

Hvordan forbereder du deg til en konkurranse som Yrkes-VM? 

– Det går på å trene mye og sette seg inn i det som venter. Det handler om å sammen med eksperten se på hvilke momenter konkurransen inneholder og trene både mye og relevant og å spisse med spesifikk trening på spesielle momenter. Både i form av praktiske koblinger, spesifikke øvelser og bli bedre i programmering.

Hva driver Fredrik med når han ikke trener til Yrkes-VM? 

- Jeg jobber som elektriker i NTE Elektro, Verdal og fritiden trener jeg litt løping og orientering. Men akkurat nå er hovedfokus på mye trening fram mot VM.

På hvilken måte tro du at din deltakelse i Yrkes-VM kan spille inn på din videre karriere? 

– Vanskelig å forutse fremtiden, men en god prestasjon vil nok kunne åpne opp noen dører, avslutter Fredrik Vehus Skjerve.

Vi ønsker lykke til og gleder oss til å følge Fredrik i konkurransen. 

Kilde. Nelfo