Fredriks bronse var en av tre medaljer under mesterskapet. Per Magne Egebø Svardal fra Lyngdal tok gull i bilskadefaget, mens Emma Straub fra Trondheim tok bronse i helsearbeiderfaget.

Fredrik uttakte til Elektro 24-7 før mesterskapet at han hadde forberedt seg svært godt, og at ambisjonene var høye.  

Strålende fornøyd 

– Vi er strålende fornøyde med å ta hjem 1 gullmedalje og 2 bronsemedaljer, sier daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway.

– Statistikken viser at Norge har tatt medaljer i samtlige Yrkes-EM som vi har deltatt i. Dette viser at norske fagarbeidere klarer å hevde seg internasjonalt i møte med andre europeiske nasjoner, sier Bjørnar Valstad.

Han roser innsatsen som er lagt ned foran årets europamesterskap

– Generelt har det vært gode forberedelser til dette Yrkes-EM og vi har hatt et meget samsveiset lag.  Vi ser at bilfagene gjør det bra i dette mesterskapet med gull og 2 andre utøvere som får med seg en "medallion of excellence". Bilfagene er i front i Norge når det gjelder trening og forberedelser, og får sånn sett god uttelling for dette.

– Fredrik Vehus Skjerve levde opp opp til våre forventninger på forhånd. Han tok også bronsemedalje i Yrkes-VM i fjor.

- Norges viktigste landslag 

Daglig leder i WorldSkills Norway Bjørnar Valstad mener at nivået på unge fagarbeidere i europeisk målestokk ligger svært høyt.

– Det er gledelig å se at Norge klarer å hevde seg i konkurransen. Norge konkurrerte i 14 fag totalt, og får en «medalje of excellence» i 6 av disse.

Norges viktigste landslag

– Å dyrke frem talenter og lykkes i slike konkurranser er langt viktigere for konkurranseevnen til norsk næringsliv, enn det vi oppnår ved å lykkes på idrettsarenaen. Derfor mener vi at Yrkeslandslaget er Norges viktigste landslag, sier daglig leder i WorldSkills Norway Bjørnar Valstad, og fortsetter;

– Norge trenger ikke bare flere fagarbeidere, men også unge fremadstormende fagarbeidere som ønsker å bli best i sitt fag, og som bygger erfaring på den internasjonale arena. Dette gir bringer viktig kompetanse tilbake til bedriftene og skaper forbilder og ambassadører som bidrar til å løfte yrkesfagene i Norge. 

Skal løfte fram talentene

WorldSkills Norways oppdrag er å løfte frem talentene og å representere Norge internasjonalt. Utøvere til det norske Yrkeslandslaget tas inn på laget ca et år før mesterskapet og får tildelt en personlige trenere som følger opp faglige forberedelser frem mot mesterskapet.

Ved siden av at WorldSkills Norway har ansvar for det norske Yrkeslandslagert, så arrangerer WorldSkills Norway også annethvert år et Yrkes-NM for unge fagarbeidere og et årlig Skole-NM i yrkesfag for elever i den videregående skolen. WorldSkills Norway har også de senere årene stått bak viktige kampanjer for å sikre flere lærebedrifter og læreplasser.

WorldSkills er verdens største yrkesfaglige nettverk, og har som mål å bygge «excellence» i yrkesfagene. WorldSkills arrangerer Yrkes-VM (WorldSkills) og Yrkes-EM (EuroSkills).