I 2022 besluttet ELBUS å lage en søknadsbasert ordning, der lokale parter i EL og IT Forbundet sammen kan søke om økonomisk støtte til tiltak som bidrar til å øke kvinneandelen i elektrobransjen. Ordningen trådte i kraft fra 2023, hvor det ble innvilget 1 million kroner, og som ble videreført i år. Det er fra denne potten Kvinnekonferansen i Nord har fått sin tildeling.

Hanna Kristine Bendiksen, elektriker i Sinus Elektro, Sandnessjøen,
Hanna Kristine Bendiksen, elektriker i Sinus Elektro, Sandnessjøen,

Finner sted i Bodø

Konferansen vil finne sted i Bodø til høsten – trolig i slutten av august eller begynnelsen av september - , og arbeidsgruppa er i full gang med å lage rammeverket for innholdet gjennom ukentlige Teams-møter.

Fokuset vil ligge på følgende områder:

* Relasjonsbygging hos deltakere, skape en kjerne og takhøyde i nettverket

* Hvilke problemstillinger står vi som kvinner overfor i bransjen

* Ha innledere som snakker om følgende temaer:

- Oppstart av kvinnenettverk

- Bruk av sosiale medier i nettverksbygging

- Hvilke tiltak gjør myndighetene for kvinner i bransjen

- Psykologiske verktøy for kvinner i bransjen

- Vi ønsker at bedriftene investerer i tiltak som gir økt rekrutering og beholdning av kvinner i bransjen. Dette gjør de ved å sende kvinner på vår konferanse, sier Susann.

Maria Alice Nyhagen, HR-rådgiver i Nordkontakt i Bodø.
Maria Alice Nyhagen, HR-rådgiver i Nordkontakt i Bodø.

Bredt sammensatt gruppe

Susann jobber som prosjektingeniør hos El-Teams avdeling på Sortland. En viktig faktor for trivselen og det gode arbeidsmiljøet, tillegger hun nettopp at bedriften har vært bevisst på å rekruttere både menn og kvinner i ulike roller.  - Det gjør noe med dynamikken og samholdet, og burde vært en selvfølge i alle bedrifter, uttalte hun tidligere i et intervju med Elektro24-7.

 

Med seg i arbeidsgruppa, har hun Hanna Kristine Bendiksen, elektriker i Sinus Elektro, Sandnessjøen, Kristin Sønvisen, elektriker hos Caverion i Bodø og Maria Alice Nyhagen, HR-rådgiver i Nordkontakt i Bodø. Medlemmene representerer ulike roller i bransjen; hvorav to er representanter fra arbeidsgiversiden og to er representanter fra arbeidstakersiden.

- Vi er en god gruppe med erfaring fra forskjellige områder: konferansebygging, tillitsverv, prosjektledelse og hverdagen til kvinner som er ute og skrur. Arbeidet skjer på frivillig basis, påpeker de.

Kristin Sønvisen, elektriker hos Caverion i Bodø.
Kristin Sønvisen, elektriker hos Caverion i Bodø.

Starten på mer nettverksbygging

Susann understreker at et viktig mål med kvinnekonferansen, er å skape et godt utgangspunkt for nettverksbygging blant kvinner i elektrobransjen i Nordland.

- Montørjentene EL og IT i Nordland er allerede etablert, og det er naturlig å ta utgangspunkt i det arbeidet som gjøres der. Men samtidig er det såpass store avstander i nord, at det er mulig å forsterke nettverksbyggingen ved å favne enda bredere. Samarbeidet mellom EL og IT Forbundet og Nelfo som har slått rot i dette prosjektet bidrar til en enda større dynamikk for rammen rundt konferansen som arrangeres i høst. Det synes vi er helt supert.

Håpet i framtiden, dersom man tør å tenke større, er at dette skal utvides til enda flere aktører. Kanskje Fylket, Opplæringskontor, leverandører og bedrifter, resonnerer hun.

- Men dette arbeidet får bli en naturlig fortsettelse av kvinnekonferansen. Nå har vi all fokus på å fylle den med godt innhold. Vi e rveldig fornøyde med det vi har fått til. Nå gleder vi oss stort til å samle damene i Nordland!