- Vi jobber kontinuerlig for å bedre rammevilkårene og gjøre hverdagene enklere for våre bedrifter, og nå gir vi mer gass enn noen gang for å kunne holde posisjonen som en ledende elektrikerkjede. I 2024 vil vi fortsette arbeidet med alt som har fungert bra, samt at vi i enda større grad setter fokus blant annet på rekruttering og bærekraft, sier han i samtale med Elektro 24-7.   

Blant nyhetene, er innføringen av konseptet «Fremtidens elektrikere», som starter med et smell med samling av nær 150 lærlinger på Quality Airport Hotel Gardermoen i februar.

En annen, viktig samling, er Elkonordagene på Thon Conference på Gardermoen 2. og 3. mai, hvor det er 330 påmeldte deltagere.  

- Elkonordagene er et godt innarbeidet konsept og et viktig samlingspunkt for oss. Her møtes medlemsbedriftene til omfattende og aktuelle faglige innslag, de bygger relasjoner med hverandre og de kommer nær våre samarbeidspartnere gjennom en parallell messe. Årets utgave vil bli både større og mer innholdsrik enn noen gang.

Karbonfangst og bærekraft

Selv om ikke Elkonors daglige leder ønsker å gå i detalj på alle satsingsområdene, kan han røpe at de ønsker å fortsette arbeidet som en positiv påvirker til et bedre klima.

- I fjor inngikk vi en avtale med Trefadder, landets største aktør innen karbonfangst i skog. I år vil vi også samarbeide med «Down to Earth», som tilbyr sertifisert og fullfinansiert karbonfjerning gjennom biokull. Karbonet bidrar til å forbedre jordkvaliteten hos norske bønder. Verdikjeden dokumenteres kilo for kilo, og vi har bestilt 30.000 tonn. Et veldig konkret og spennende klimatiltak.

Nettopp bærekraft er et kontinuerlig fokusområdet for kjeden, hvor avtale- og bærekraftansvarlig Simon Liven Dutheil jobber tett ut mot medlemsbedriftene for å forankre arbeidet hos den enkelte. Kjeden har blant annet satt et mål om at alle medlemmene skal bli Miljøfyrtårn.

- Det vil si at de som ennå ikke er Miljøfyrtårn, starter det omfattende arbeidet med å bli det, og andre for å bli resertifisert. Mye handler om å sette ting i system og rapportere bærekraftstiltakene. Det er tidkrevende innimellom alt annet arbeid, men det er et prioritert arbeid som vil gi oss et konkurransefortrinn.

ROS-direktivet

Hansen kan også fortelle at de etter sommeren vil starte en Norges-turné, med lys generelt og ROS-direktivet spesielt som tema.

- I det stor og hele blir det et spennende år, hvor vi fortsetter satsingen innen solenergi, varmepumper og smarthusteknologi. Vi går svært offensivt ut, og jeg er veldig optimistisk i forhold til hva året vil bringe.