Lærlingene blir fraktet til Quality Airport Hotel Gardermoen fra alle Elkonor-bedriftene i Norge, hvor de vil bli matet både med nyttig faglig input, felles hygge og god mat og drikke.

- I travle hverdager er det ikke alltid lærlingene får den oppmerksomheten de fortjener. Vi har derfor utarbeidet konseptet «Fremtidens elektrikere», hvor denne samlingen inngår som en viktig del, forteller Hansen.

- Dette er første gang vi arrangerer en slik felles dag øremerket lærlingene, og ambisjonen er å gjøre det til en fast, årlig foreteelse. Vi vil at lærlingene skal trives hos oss, og at de snakker positivt om faget i sine omgivelser – som igjen bidrar til å øke rekrutteringen generelt til bransjen.

Elkonor har booket flere attraktive foredragsholdere; blant annet Geir Aker, fenriken i «Kompani Lauruitzen».

- I foredragene skal vi ha fokus på temaer som forventninger, holdninger, økonomiforståelse, bærekraft etc. Vi tar dem rett og slett opp i det jeg kaller samfunnshelikopteret for å gi dem et innblikk i hva som kreves i hverdagen i en bedrift. I tillegg vil vi forklare litt om hele næringskjeden og hvordan bransjen er skrudd sammen, og viktigheten av den enkeltes rolle i dette bildet.

- Vi gleder oss veldig til dette arrangementet, og jeg er stolt over at så mange som 145 lærlinger er påmeldt. De skal gå derfra med et smil om munnen og enda mer kunnskap i bagasjen!