- Dette er et startpunkt for bedriftene slik at de får en oversikt over svake punker i bedriftens IT-sikkerhet, sier Torgeir Waterhouse, IT-ekspert i Otte.

- Vi vet at dette er utenfor manges komfortsone og at mange ikke har fått bygd opp kompetanse og erfaring med IT-sikkerhet. Det har vi lagt til rette for og kartleggingen er på et nivå alle skal kunne håndtere og få verdi fra.

Dårlig IT-sikkerhet kan true bedriften 
IT-sikkerhet er et lederansvar og det handler om å sikre verdier og omdømmet til virksomheten.

- Grunnen til at vi har lansert dette verktøyet er for å øke bevisstheten på området IT sikkerhet. Med et økt fokus på området kan bedriftene unngå situasjoner som fører til svekket økonomi og omdømme, sier Jon-Steinar Sjøvik Hanstad, teknisk direktør i Nelfo.

Ved å gjennomføre denne kartleggingen får bedriftene en indikasjon på hvilke områder det bør jobbes videre med. Verktøyet er en del av en kontinuerlig prosess for å aktivt ivareta IT- sikkerheten.

Alle kan rammes av dataangrep
- Mange tenker at de selv eller deres bedrift ikke er interessant nok til å bli utsatt for et dataangrep, men faktum er at mange dataangrep rammer tilfeldig. Og konsekvensene av å ikke være beskyttet kan bli fatal for bedriften, sier Waterhouse.

- Å ha kontroll på dette kan sammenlignes med å ha kontroll på HMS eller regnskapet. Bedriftene er avhengig av kontroll på området for å lykkes, sier Torgeir Waterhouse i Otte.

Hør Elektropodden om vårt nye kartleggingsverktøy for å øke IT-sikkerheten i bedritene.


Kilde.Nelfo.no