Det er ladeleverandøren Charge Amps og teknologiselskapet Datek Home, og  CTM Lyng sine termostater som inngår samarbeid for å fange strømtyvene. De sammen skal gjøre det enkelt å spare tusenlapper på strømregningen.

- Samspillet mellom laderen og termostaten sikrer hurtig og rimelig lading av elbilen, uten at det går på bekostning av komforten eller sikkerheten i boligen, forteller salg- og markedssjef i CTM Lyng, Espen Løw-Owesen i en pressemelding.

Elbillading + Varmestyring
- Kort forklart så senker varmen seg når du ligger under dyna eller når strømmen er på sitt dyreste – uten at du behøver bekymre deg for om elbilen er fulladet når du virkelig trenger den.

Slik fungerer samspillet i praksis:
- Elbilladeren og termostatene integreres i smarthusløsningen Eva Strømstyring.
- Her oppretter man en ladeplan som sikrer at man lader så billigst som mulig hver gang man kobler til bilen.
- Samtidig flyttes oppvarmingen av boligen til døgnets billigste timer.
- I tillegg sørger systemet for at strømforbruket ikke går over på neste kapasitetsledd for nettleie.

Espen Løw-Owesen legger samtidig til at det er mye å spare på å legge til oppvarmingen av varmtvannet i samme system.

- I en gjennomsnittlig bolig utgjør varmtvann ca. 20 % av strømforbruket. Ved å styre berederen smart, varmes varmtvannet kun i de timene av døgnet med lavest strømpris.

Enovastøttet løsning
En løsning med Eva Strømstyring, elbillader og termostat kvalifiserer for 35% Enovastøtte. Ved å sende inn søknad med dokumentasjon til Enova etter at elektrikeren har montert løsningen, vil man få tilbakebetalt 35% av totalkostnaden med installasjonen, inntil 10.000 kroner i utbetaling.

- Det er viktig å forstå at man kun kan få innvilget denne støtten én gang pr husstand. Det er derfor mye penger å hente på å legge til de termostatene og varmtvannsstyringen man har behov for med det samme, avslutter salg- og markedssjefen i CTM Lyng, Espen Løw-Owesen