I Europa har det allerede blitt montert nær 600.000 ladebokser fra Easee. I et ferskt brev skriver de at selskapet har blitt påført «uopprettelige» skader.
Easee mener ladeboksene deres er trygge og at det salgsforbudet i Sverige er truffet på feil grunnlag.

Det skriver NRK i en artikkel.

I et brev Easee har sendt til Förvaltningsrätten i Karlstad, viser de til nye tester utført av tyske Tüv Süd.
Men trolig har det lite å si hva disse testene viser.

Dokumentasjon var ikke på plass
Men Elsäkerhetsverket avviser deres forsøk på å begrense skaden. Dokumentasjonen skulle vært på plass for lenge siden, ifølge etaten.

Loven krever at en samsvarsvurdering skulle vært på plass før ladeboksene kom på markedet. Det skjedde aldri. Dermed mener Elsäkerhetsverket at Easee har solgt ladeboksene Easee Home og Easee Charge ulovlig i flere år. Dette kommer frem i et brev fra den svenske etaten til Förvaltningsrätten.

Det er følgelig for sent for Easee å bevise at ladeboksene er sikre nå i etterkant. 

Etter det siste året, har Easee gått fra å være et selskap verdt milliarder av kroner og flere hundre ansatte til et selskap i fritt fall med masseoppsigelser.

Easee utvikler «smarte» elbilladere og vokste i løpet av noen år fra tre til rundt 500 ansatte. Easee har solgt 700.000 ladere i Norge og Europa.

Mulig reparasjon av 100.000 ladere?
Easee på sin side håper Förvältningsretten ikke pålegger dem å reparere de 100.000 ladeboksene som allerede er installert i Sverige.

Det vil koste dem uforholdsmessig mye og mener dessuten at salgsforbudet er en altfor streng reaksjon i forhold til den fare som «feilen» med produktene utgjør. Videre viser de til at det ikke er dokumentert at produktene utgjør noen fare.