Wago har ett tydelig mål med de nye klemmene.

- Vi ønsker en mer ressurseffektiv bruk av materialer i produktene våre, og håper installatøren ser nytteverdien av å velge koblingsklemmer med resirkulerte materialer. Målet er å gjøre de grønne klemmene til standard i bransjen, forteller Anders Pettersen, produktsjef i Wago Norge i en pressemelding.

Samme gode egenskaper som forgjengeren
Tradisjonelle koblingsklemmer fra Wago brukes til å koble kabler raskt og enkelt.

— Den nye koblingsklemmen er i bunn og grunn helt lik forgjengeren, derfor vil du ikke merke noen forskjell i bruken. Det eneste som er merkbart annerledes er den grønne fargen. Selv om materialene ikke er de samme, påvirkes ikke egenskapene til produktet, forklarer Pettersen.

De grønne koblingsklemmene er, i likhet med forgjengeren, utstyrt med åpne- og lukkefunksjon, som gjør at klemmen kan brukes flere ganger.

Gjenbruk av plastflasker og industriavfall
Pettersen forklarer at materialene i de nye koblingsklemmene kommer fra resirkulerte plastflasker og biobaserte rester fra industri og husholdninger.

— Koblingsklemmen har et gjennomsiktig plastdeksel og en grønn hendel, som utgjør to ulike plastmaterialer. Hendelen består av minst 27 % resirkulerte PET-plastflasker, mens to tredjedeler av dekselet er erstattet med plast som kommer fra blant annet resirkulert matolje og fett.

Gresspapir som emballasje
Emballasjen til koblingsklemmene består også av resirkulerte materialer – og gressfiber.

— Emballasjen koblingsklemmene pakkes i består av 30 % gressfiber og 70 % resirkulert papir. Gressfiberet bidrar til lavere CO²-utslipp og vannmengder i produksjonen av emballasjen, sammenlignet med produksjon av rent, resirkulert papir.